Ohita navigaatio

Kymmenien tuhansien saarien ja luotojen rinnalla sykkii Turku, eloisa kulttuuri- ja ravintolakaupunki

Artikkeli julkaistu
16.06.2021 klo 08:16
Turun saaristo
Ihmisiä & Ilmailua
Finavian Minun Saaristoni & Rannikkoni -sarjassa tutustutaan seuraavaksi Turkuun. Lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen esittelee suosikkipaikkansa kotikaupungissaan.

Turussa syntyneenä ei turkulaisuus katoa mihinkään, uskoo Juha Aaltonen, Turun lentoaseman päällikkö Finaviasta. Turun kasvatti Aaltonen kokeili siipiään aikoinaan länsirannikon eri kaupungeissa, mutta palasi lopulta aurinkoiseen kotikaupunkiinsa.

– Turku on matkailukohteena erinomainen ympäri vuoden. Ei Välimeressäkään varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta vielä isompi ihme paistattelee päivää ihan Turun edustalla. Yli 40 000 saaren ja luodon saaristomerta kutsutaan maailman kauneimmaksi!

Turun saaristoa

Kuva: Visit Finland

Turku tarjoaa aktiviteettejä sekä nähtävyyksiä monipuolisesti niin kulttuurin, luonnon kuin herkullisen ruoan parissa. Aurinkoisen saariston rinnalla sykkii eloisa ravintolakaupunki, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Turun kaupunki

Kuva: Timo Oksanen

Turun lentoasemalla Aaltonen on viihtynyt päällikkönä vuodesta 2010 sekä Länsi-Suomen aluejohtajana vuodesta 2011. Useamman kerran vuoden lentoasemaksi valitulla Turun lentoasemalla huokuu myös turkulainen yhteishenki.

– On mahtavaa olla osana tätä upeaa lentoaseman yhteisöä, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Meidän vahvuutemme on toistemme auttaminen, huomioon ottaminen ja siitä kumpuava hieno yhteistoiminta kaikkien lentoasemalla toimivien tahojen kanssa. Meidän porukalla on mieletön asenne.

Lentoasemalta on suorat yhteydet moniin mielenkiintoisiin matkakohteisiin, kuten Gdanskiin, Skopjeen, Kaunakseen, Larnacaan ja Maarianhaminaan. Lisäksi muiden Finavian lentoasemien kautta Turusta voi matkustaa sujuvasti maailmalle.

Turun  linna

Kuva: Visit Turku

Juhan vinkit Turkuun

Saaristomeren lumoavat maisemat

Turun saaristoon kuuluu kymmeniä tuhansia saaria ja luotoja. Saaristomeri on uskomattoman upea ja sitä on kutsuttu jopa maailman kauneimmaksi. Lisäksi Turku on tunnetusti aurinkoinen kaupunki, joten rannoilla ja meren äärellä on mitä parhaimmat puitteet viettää kesäpäivää perheen tai ystävien kanssa.

Kulttuurikaupunki täynnä elämyksiä

Turku valittiin kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2011 ja se näkyy Turussa edelleen. Museoiden, tuomiokirkon ja Turun linnan lisäksi kaupunki tarjoaa mainiot mahdollisuudet myös liikkua ja urheilla.

"Turussa eri liikunta- ja kulttuuritoiminta on erinomaisella tasolla ja melkeinpä mitä tahansa voi kokeilla tai harrastaa. Koen, että esimerkiksi oman työn vastapainona on tärkeää olla jotain mielenkiintoista vapaa-ajan harrastustoimintaa. Itse vietän aikaa ulkoillen ja harrastaen esimerkiksi juoksua, pyöräilyä ja joukkuelajeja, kuten jalkapalloa ja jääkiekkoa vanhojen pelikavereiden kanssa."

Turussa pyöräilyä

Kuva: Juho Kuva

Kokemisen arvoinen ravintolatarjonta

Turku kutsuu itseään Suomen ravintolapääkaupungiksi ja on valmis vastaamaan huutoonsa. Valittavana on upeita ravintoloita ja herkullisia menyitä, esimerkiksi Aurajoenrannalla on ihanteellista viettää aikaa ja nauttia maukkaista makumaailmoista.

"Mieliravintolani on Turun vierasvenesatamassa sijaitseva ravintola NOOA. Toki hienon ravintolatarjonnan lisäksi turkulaisia perinneruokia, kuten saaristolaisleipää tai rusinamakkaraa voi maistella myös vaikka kaupungin kauppahallissa."

Turku on suosittu kotimaan matkakohde ja kesäkaupunkina ainutlaatuinen.

Finavian Minun Saaristoni & Rannikkoni on jatkoa Finavian Minun Lappini -sarjalle. Sarjassa tutustutaan Finavian meren ja vetten äärellä sijaitseviin lentoasemiin ja elämään. Paikallinen lentoaseman henkilökunta jakaa parhaat vinkkinsä vierailijalle.

Pääkuva: Jaakko Kivelä / Visit Finland