Ohita navigaatio

THL suosittelee lentoyhtiöitä vaatimaan negatiivisen koronatestitodistuksen Suomeen matkustavilta

Artikkeli julkaistu
23.01.2021 klo 13:21
Matkustaja antaa paperin asiakasneuvojalle
THL antoi lentoyhtiöille suosituksen negatiivisen testitodistuksen vaatimisesta. Suomeen saapuville suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi lyhentää negatiivisella koronatestituloksella.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) suosittelee, että Suomeen lentävät lentoyhtiöt edellyttäisivät Suomeen saapuvilta matkustajilta negatiivista koronavirustestitodistusta ennen koneeseen nousua.

Koronavirusrokotustodistus ei korvaa testitodistusta.

Tarkista koronatestitodistusvaatimukset omalta lentoyhtiöltäsi. Finnairin ohjeet löydät yhtiön sivuilta.

Negatiivinen koronatestitodistus lyhentää karanteenia

Suomen terveysviranomaiset suosittelevat ulkomailta saapuville matkustajille 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Kestoa on mahdollista lyhentää negatiivisella koronatestituloksella.

Helsinki-Vantaalla on käytössä laajennetut testaukset, ja saapuvat matkustajat ohjataan maksuttomaan koronatestiin.

• Jos matkustajalla ei ole mukanaan negatiivista todistusta enintään 72 tuntia ennen maahantuloa otetusta koronavirustestistä (PCR-tai antigeenitesti), hänelle suositellaan koronatestiä lentoasemalla.

• Jos matkustaja on Suomessa yli 72 tuntia, hänen tulisi hakeutua toiseen koronatestiin, kun maahantulosta on kulunut 72 tuntia. Jos toisen testin tulos on negatiivinen, voit keskeyttää omaehtoisen karanteenin.

• Omaehtoiseen karanteeniin ei tarvitse jäädä, jos matkustajalla on mukanaan lääkärintodistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid 19-taudista.

• Jos matkustaja on täyttänyt tietonsa Finentry-palveluun ja saanut sitä kautta ohjeita, hänen tulee toimia palvelun antamien ohjeiden mukaisesti.

Lue lisää

Matkustus