Ohita navigaatio

Finavia investoi Savonlinnan lentoaseman kiitotien parannustöihin kesällä 2022

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
16.02.2022 klo 11:42
Savonlinnan lentoaseman pääsisäänkäynti
Vastuullisuus
Lentoasemayhtiö Finavia investoi Savonlinnan lentoaseman kiitotien kunnostukseen lähes kolme miljoonaa euroa. Tavoitteena on pidentää kiitotien käyttöikää ja parantaa lentoaseman energiatehokkuutta. Parannustyöt tehdään 2.5.−24.6.2022, jolloin Savonlinnan lennot ovat tauolla.

−Olemme tehneet alueen toimijoiden kanssa hyvää yhteistyötä ja valinneet remontin ajankohdaksi alkukesän. Näin vaikutukset matkustajille jäävät mahdollisimman pieniksi. Lentoasema palvelee Savonlinnan oopperaliikennettä uudistettuna, iloitsee Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

Kiitotien uudelleenpäällystyksen lisäksi Finavia uusii rullaustien päällysteen, laajentaa kiitotien turva-alueita, kunnostaa asematasoa ja uusii kiitotievalojärjestelmän. Kiitotie päällystettiin edellisen kerran vuonna 2005. Remontin myötä lentotoiminnan edellytykset jatkuvat.

Uusi kiitotievalojärjestelmä toimii led-valoilla, minkä ansiosta lentoaseman energiatehokkuus paranee ja päästöt vähenevät. Kiitotievalojärjestelmien uusiminen on osa Finavian ilmasto-ohjelmaa.

−Savonlinnan lentoasema on hiilineutraali. Nyt voimme parantaa lentoaseman energiatehokkuutta ja vähentää päästöjä, kun uusimme kiitotievalojärjestelmämme led-valoihin.

Kiitotie- ja asematasoremontin takia Savonlinnan lentoasema on suljettu 2.5.−24.6.2022, jolloin kentällä ei ole matkustajaliikennettä eikä se on ilmailuharrastajien käytössä.

Lue lisää

Savonlinnan lähtevät ja saapuvat lennot
Finavia kehittää lentoasemiaan