Hoppa över navigering

Finavia investerar i förbättringar av landningsbanan på Nyslott flygplats sommaren 2022

Pressmeddelande
Article published
16.02.2022 kl 11:42
Savonlinnan lentoaseman pääsisäänkäynti
Ansvar
Flygplatsbolaget Finavia investerar närmare tre miljoner euro i renoveringen av landningsbanan på Nyslott flygplats. Syftet är att förlänga banans livslängd och förbättra flygplatsens energieffektivitet. Renoveringen kommer att göras 2.5−24.6.2022 och då är alla Nyslott-flygningar pausade.

− Vi har haft ett bra samarbete med operatörerna i området och har valt början av sommaren som tidpunkt för renoveringen. På så sätt påverkas passagerarna så litet som möjligt. Flygplatsen kommer att vara färdigrenoverad tills det är dags för Nyslotts operafestival , säger Mari Nurminen glatt, Finavias regionchef för Mellersta och Östra Finland.

Landningsbanan kommer att få ny beläggning, men Finavia kommer även att förnya beläggningen på taxibanan, förstora banans säkerhetsområden, renovera plattan och förnya banans belysningssystem. Landningsbanan asfalterades senast år 2005. Tack vare renoveringen kan flygverksamheten fortsätta.

Det nya belysningssystemet är utrustat med LED-lampor, vilket förbättrar flygplatsens energieffektivitet och minskar utsläppen. Byten av banbelysning ingår i Finavias klimatprogram.

− Nyslott flygplats är koldioxidneutral. Nu kan vi förbättra flygplatsens energieffektivitet och minska utsläppen genom att uppgradera vårt banbelysningssystem med LED-lampor.

På grund av renoveringen av landningsbanan och plattan kommer Nyslott flygplats att vara stängd 2.5−24.6.2022. Under den tiden kommer det inte att finnas någon passagerartrafik på flygplatsen och den kommer inte att vara tillgänglig för flygsport.

Läs mer

Avgående och ankommande flyg på Nyslott flygplats

Finavia utvecklar sina flygplatser