Ohita navigaatio

Finavia on saanut päätökseen muutosneuvottelut Savonlinnan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
28.12.2022 klo 15:10
Savonlinnan lentoaseman terminaali
Yritys
Lentoasemayhtiö Finavia on saanut valmiiksi 13. joulukuuta alkaneet muutosneuvottelut henkilöstönsä kanssa Savonlinna lentoasemalla. Muutosneuvottelut ovat seurausta väliaikaisesta tauosta valtion ostoliikenteessä.

​Valtion ostopalveluliikenteen päättyminen 16.12.2022 lopetti ostoliikenteen Savonlinnan lentoasemalla uuden ostopalvelusopimuksen voimaan tuloon saakka. Traficomin arvion mukaan lennot jatkuvat aikaisintaan 1.4.2023.

Muutosneuvottelut koskivat Finavian vakituista henkilöstöä ja vakituisten työntekijöiden sijaisina työskenteleviä ihmisiä, yhteensä yhdeksää työntekijää Savonlinnan lentoasemalla. Muutosneuvotteluiden myötä Savonlinnan lentoaseman henkilöstö pois lukien luottamusmies ja lentoasemapäällikkö lomautetaan toistaiseksi, kuitenkin enintään 90 työpäiväksi.

Lentoyhtiö Transaviabaltika on päättänyt lopettaa lennot Savonlinnan lentoaseman ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä 16. joulukuuta.2022 alkaen. Lentoja on operoitu julkisen tuen avulla. Kilpailutuksen käynnistävät Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Savonlinnan kaupunki. Finavia ei saa valtiolta ostoliikennetukea, vaan tuki maksetaan lentoyhtiölle.

Lue lisää

Finavia käynnistää muutosneuvottelut Savonlinnan lentoasemalla