Ohita navigaatio

Finavia saattaa Suomen olympiajoukkueen matkaan Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
27.01.2022 klo 10:29
Helsinki-Vantaan lentoaseman kyltti toivottaa urheilijat tervetulleiksi
Ihmisiä & Ilmailua Matkustus
Suomen olympiajoukkueen matka Pekingin talviolympialaisiin on alkanut. Ensimmäiset urheilijat huoltojoukkoineen lähtivät matkaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta keskiviikkona 26.1. Kaiken kaikkiaan Kiinassa järjestettäviin olympialaisiin lentää lentoaseman kautta yli sata suomalaista urheilijaa.

Koronatilanteen keskellä urheilijoiden lentomatkustaminen on suunniteltu erityisen harkiten. Koko olympiatiimin sekä suuren varustemäärän kuljettaminen saaminen matkaan tiukassa aikataulussa vaatii eri toimijoiden tiivistä yhteistyötä. Lentoasemalla urheilijoiden käyttöön on varattu muun muassa yksityisiä tiloja sujuvan lähdön varmistamiseksi.

Haluamme tehdä urheilijoiden matkasta lentoasemamme kautta mahdollisimman mutkattoman. Urheilusuoritukseen valmistautuminen on pitkä prosessi, jossa ei ole ylimääräiselle stressille sijaa. Haluamme varmistaa, että olympiaurheilijamme saavat parhaan mahdollisen lähdön tälle ainutlaatuiselle matkalle, kertoo Finavian markkinoinnista, viestinnästä ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Katja Siberg.

Finavia on Suomen Olympiakomitean virallinen yhteistyökumppani. Finavian yhteistyö Suomen Olympiakomitean kanssa on näkynyt vuodesta 2017 ensisijaisesti yhteisinä tekoina, mutta myös unohtumattomana tunnelmana lähdön ja paluun hetkissä.

Olympialaiset ovat sekä urheilijoille että kotimaiden yleisöille ainutkertainen kokemus. Samaan ainutkertaiseen kokemukseen pyrimme mekin lentoasemillamme.

Kuten olympiaurheilussa, myös lentoasemien arjessa korostuu tiiviin joukkuehengen merkitys: Yhdessä hyvä yksilösuoritus kasvaa mieleenpainuvaksi onnistumiseksi. Meille finavialaisille onnistuminen on esimerkiksi matkustajalta saatu palaute loistavasta asiakaskokemuksesta lentoasemillamme, kertoo Siberg.

Helsinki-Vantaan lentoasema on urheilijoille tuttu kotikenttä, jonka historia kulkee käsi kädessä olympialaisten tarinan kanssa: Helsinki-Vantaan lentoasema on avattu Helsingin olympialaisiin vuonna 1952.

Olemme ylpeitä, että Helsinki-Vantaan lentoasema toimii Suomen Olympiajoukkueen kotikenttänä. Finavia haluaa toivottaa Suomen urheilijoille sujuvaa matkaa ja onnea tulevaan – nauttikaa näistä ainutkertaisista kokemuksista! Olympialaisten päätyttyä olemme jälleen varmistamassa, että paluu kotimaahan on unohtumaton, iloitsee Siberg.

Suomen olympiajoukkueen urheilijat varusteineen lähdössä matkaan Helsinki-Vantaalla. Kuva: Suomen Olympiakomitea

Pohjoisen tähdet terminaali 2:en uudessa lähtöaulassa. Kuva: Suomen Olympiakomitea

Lue lisää:

Suomen olympiajoukkueen kisakokemus alkaa Helsinki-Vantaalta