Hoppa över navigering

Finavia skickar iväg Finlands OS-lag från Helsingfors-Vanda

Article published
27.01.2022 kl 10:29
Helsinki-Vantaan lentoaseman kyltti toivottaa urheilijat tervetulleiksi
Människor & Luftfart Resa
Det finska OS-lagets resa till vinter-OS i Peking har börjat. De första idrottarna och deras serviceteam avgick från Helsingfors-Vanda flygplats onsdagen den 26 januari. Totalt flyger över hundra finländska idrottare till Kina via flygplatsen.

Mitt i en krånglig coronasituation har idrottarnas flygresor planerats med särskild omsorg. Att transportera hela OS-laget och en stor mängd utrustning med ett tajt schema kräver ett nära samarbete mellan olika aktörer. På flygplatsen har idrottarna bland annat tillgång till privata faciliteter för att säkerställa en smidig avresa.

– Vi vill göra idrottarnas resa genom vår flygplats så okomplicerad som möjligt. Att förbereda sig för idrottsprestationer är en lång process där det inte finns utrymme för extra stress. Vi vill se till att våra olympiska idrottare får en så bra start som möjligt på denna unika resa, säger Katja Siberg, direktör med ansvar för marknadsföring och kundupplevelse på Finavia.

Finavia är officiell partner till Finlands olympiska kommitté. Sedan 2017 har Finavias samarbete med Finlands olympiska kommitté närmast varit synlig som gemensamma evenemang, men också som oförglömliga stunder vid avresa och hemkomst.

OS är en unik upplevelse för både idrottarna och hemmapubliken. Vi strävar efter samma unika upplevelse på våra flygplatser.

– I likhet med olympiska sporter betonas god laganda även i det dagliga livet på flygplatserna: tillsammans blir goda individuella prestationer till en minnesvärd gemensam framgång. För oss på Finavia kommer framgång till exempel i form av positiv respons från passagerarna om den utmärkta kundupplevelsen de haft på våra flygplatser, säger Siberg.

Helsingfors-Vanda flygplats är som hemmaplan för våra idrottare, och flygplatsens historia går hand i hand med de olympiska spelens historia: Helsingfors-Vanda flygplats öppnades inför sommar-OS i Helsingfors 1952.

– Vi är stolta över att Helsingfors-Vanda flygplats fungerar som hemmaflygplats för det finska olympiska laget. Finavia vill önska Finlands idrottare en smidig resa och lycka till – njut av dessa unika upplevelser! När OS är över kommer vi att vara där och se till att hemkomsten blir oförglömlig, säger Siberg.

Bilder: Finlands olympiska kommitté