Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan ikoninen Alepa palvelee 24/7 – näitä tuotteita kysytään lentoasemalla eniten

Artikkeli julkaistu
13.05.2022 klo 15:07
Kuva Helsinki-Vantaan lentokentän alepasta
Matkustus
Suomen suurimpiin Alepoihin lukeutuva myymälä palvelee lentoaseman uudessa tuloaulassa.

– Valikoimassa meillä korostuvat heti syötävät ja mukaan otettavat tuotteet. Paistopisteen makeat ja suolaiset eväät ovat ehdoton hitti, ja paistammekin tuotteita käytännössä ympäri vuorokauden, kertoo Alepan myymäläpäällikkö Mirkka Vesa.

Sushin, salaattien ja patonkien lisäksi lentoaseman Alepasta löytyy erikoisuutena irtomakeishylly, mikä ilahduttaa niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin matkustajia.

– Myymälästämme löytyy myös kotimaisen Kukkasitomon upeita kukkakimppuja, joten etukäteen ei tarvitse kukkakaupassa käydä, kun tulee läheistään vastaan kentälle, Vesa vinkkaa.

Palvelua yön pikkutunteina

Alepassa vilkkaimmat ajankohdat syntyvät matkustajien lentoaikataulujen mukaisesti: myymälässä on eniten asiakkaita aamutunteina 6–9 sekä iltapäivisin 14–18 välillä. Myös lounasaikaan hakeudutaan Alepan eväshyllyille.

– Keskiyöllä ruuhka-aika on noin klo 00–02, jolloin lentoasemalle saapuu paljon lomalentoja. Kiirettä riittää hyvinkin pitkälle yöhön, Vesa kertoo.

Alepaan suunnataan ostoksille läheltä ja kaukaa.

– Meillä on aivan ihana asiakaskunta, joka tulee aivan jokaisesta maailman kolkasta. Heidän kanssaan on mukava vaihtaa kuulumisia, Vesa kertoo.

– Vaikka koon puolesta olemmekin Suomen viiden suurimman Alepa-myymälän joukossa, lentoasemalla työskenteleville olemme se pieni ja tuttu lähikauppa, Vesa jatkaa.

Finavian toteuttaman kehitysohjelman myötä Alepa palvelee upouudessa sijainnissa Helsinki-Vantaan tuloaulassa.

Tutustu Alepaan