Hoppa över navigering

Helsingfors-Vanda flygplats ikoniska Alepa betjänar 24/7 – dessa produkter efterfrågas mest på flygplatsen

Article published
13.05.2022 kl 15:07
Kuva Helsinki-Vantaan lentokentän alepasta
Resa
Som en av de största Alepa-butikerna i Finland, betjänar butiken i flygplatsens nya ankomsthall.

– I vårt sortiment framhävs omedelbart de produkter som man äter och tar med sig. Söta och salta snacks i bageriet är en absolut hit, och vi bakar praktiskt taget dygnet runt, säger Alepas butikschef Mirkka Vesa.

Förutom sushi, sallader och baguetter har flygplatsens Alepa en lösgodishylla som en specialitet, vilket gläder både finländska och internationella passagerare.

– Vår butik har också fantastiska buketter för den inhemska blomsteraffären Kukkasitomo, så du behöver inte besöka blomsteraffären i förväg när du möter dina nära och kära på flygplatsen, tipsar Vesa.

Service under småtimmarna

I Alepa uppkommer rusningstider enligt passagerarnas flygscheman: butiken har det största antalet kunder mellan kl. 6–9 på morgonen och 14–18 på eftermiddagen. Även lunchtid besöker man Alepas snackshyllor.

– Vid midnatt inträffar rusningstiden runt kl. 00–02, då många charterflyg anländer till flygplatsen. Det är bråda tider mycket långt in på natten, berättar Vesa.

Man söker sig från när och fjärran för att handla i Alepa.

– Vi har en underbar kundkrets som kommer från världens alla hörn. Det är trevligt att träffa dem, berättar Vesa.

– Även om vi är bland de fem största Alepa-butikerna i Finland i fråga om storlek, är vi för alla som arbetar på flygplatsen den lilla och välbekanta närbutiken, fortsätter Vesa.

I och med Finavias utvecklingsprogram betjänar Alepa på en helt ny plats i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda flygplats.

Läs mer om Alepa