Ohita navigaatio

Joulun muistilista lentomatkustajalle – lue vinkit lentokentälle

Artikkeli julkaistu
20.12.2022 klo 08:30
Joulupukki vilkuttaa.
Matkustus
Jos olet lähdössä joululomalle Finavian lentoasemilta, tutustu listaamme tärkeimmistä joulun matkustusvinkeistä.

Lentomatkustajilla on paljon muistettavaa joululomalle lähtiessä.

Vinkit lentoasemalle saapumiseen

  • Saavu lentoasemalle hyvissä ajoin ja varaa riittävästi aikaa pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen. Vilkkainta on aamuisin 6–8 välillä ja iltapäivisin 15–18 välillä. Saat lentoyhtiöltäsi tiedon siitä, milloin lähtöselvitys tulee olla tehtynä ja matkatavarat luovutettuna.
  • Jos saavut Helsinki-Vantaalle omalla autolla, varaa joululoman pysäköinti ennakkoon, jotta saat parhaan hinnan. Helsinki-Vantaan pysäköinti on helppo ja lähimpänä terminaalia, esimerkiksi P2-talosta on hissiyhteys tuloaulaan.
  • Matkatavarat kannattaa pakata oikein jo kotona. Voit tarkistaa pakkausohjeidemme hakukoneesta, mitä tavaroita voit ottaa lennollesi mukaan ja mitkä tulisi pakata ruumaan. Tarkista suksien ja lumilautojen ohjeet lentoyhtiöltäsi.

Aloita joululomasi jo lentoasemalla

  • Jäivätkö jouluostokset viime tinkaan? Helsinki-Vantaan lentoasemalla sinua palvelee lähes 50 ravintolaa ja myymälää. Voit tutustua ravintolavalikoimaan ja brändeihimme. Joulupäivinä 24.12., 25.12. ja uuden vuoden aattona 31.12. aukioloajoissa voi olla muutoksia.
  • Joululomien aikana lentokentällä on paljon erilaisia tapahtumia: matkalla lähtöportillesi voit nauttia bändin musiikista, kuorolauluista tai nähdä itse joulupukin!
  • Perheen pienimmille löytyy lentoasemalta useita leikkipaikkoja esimerkiksi Helsinki-Vantaan porteilta 16 ja 20, jossa lapset voivat temmeltää ennen lennon lähtöä.
  • Helsinki-Vantaan tuloaulasta löydät useita näppäriä matkapalveluita: säilytyspalvelun, rahanvaihtopisteen, 24/7 Alepan, loungen ja paljon muuta.

Lue lisää matkavinkkejä

Lentomatkustajan muistilista - tarkista nämä asiat ennen matkaasi

Tiesitkö, että voit jättää talvitakkisi säilöön Helsinki-Vantaalle matkasi ajaksi?

Lasten kanssa matkustaminen lentoasemalla