Hoppa över navigering

Julens minneslista för flygpassagerare

Article published
20.12.2022 kl 08:30
Joulupukki vilkuttaa.
Resa
Om du ska resa på jullov från Finavias flygplatser, kolla in vår lista över julens viktigaste restips.

På julen kan flygplatserna vara livliga, då passagerare åker på jullov.

Tips för ankomst till flygplatsen

  • Vi rekommenderar att du anländer till flygplatsen i god tid. De mest trafikerade timmarna är mellan 6–9 på morgonen och mellan 15–18 på eftermiddagen.
  • Om du anländer till flygplatsen med din egen bil, se till att förboka parkering för jullovet för att få det bästa priset. Det är enkelt att parkera nära terminalen på Helsingfors-Vanda flygplats, till exempel från P2-huset är det en hissförbindelse till ankomsthallen.
  • Det lönar sig att packa sitt bagage rätt redan hemma. Du kan kontrollera våra packningsanvisningar för att se vilka föremål du kan ta med på flyget och vilka som ska packas i lastrummet.

Börja ditt jullov redan på flygplatsen

  • Julhandlar du i sista minuten? På Helsingfors-Vanda flygplats finns nästan 50 restauranger och butiker där du kan hitta lämpliga produkter för dig själv eller dina nära och kära. Du kan bekanta dig med vårt utbud av restauranger och varumärken. Det kan bli ändringar i öppettiderna under julen: 24.12., 25.12. och 31.12.
  • Det är mycket som händer på flygplatsen under jullovet: på väg till din avgångsgate kan du njuta av band som spelar musik, körsång eller se julgubben själv!
  • För de minsta i familjen finns det flera lekplatser på flygplatsen, till exempel vid gaterna 16 och 20, där barnen kan leka före flyget.
  • I ankomsthallen på Helsingfors-Vanda hittar du flera behändiga resetjänster: en lagringstjänst, ett växlingskontor, en Alepa som har öppet dygnet runt, en lounge och mycket mer.

Läs fler restips

Checklista för flygpassagerare – kontrollera dessa före din resa