Ohita navigaatio

Koko perheen syysloma edessä? Lue vinkkimme lentomatkailuun lasten kanssa

Artikkeli julkaistu
23.09.2022 klo 08:28
Lapsia terminaalissa
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lapsiperheiden palveluita, leikkipaikkoja ja lastenhoitotiloja.

Parhaat leikkipaikat Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevat porttialueella. Porteilta 16 ja 20 löytyy luontoaiheisia leikkipuistoja, joissa perheen pienimmät voivat temmeltää.

Leikkipuisto porttialueella

Lapset voivat kiipeillä ja leikkiä ilmaisilla leikkialueilla.

Passintarkastuksen jälkeen portilla 52 on Olohuone Maja, jossa kaiken ikäiset voivat verrytellä ennen lentoa. Portin 40 läheltä löytyy lisäksi ympäri vuoden auki olevat joulutupa, jota voi ihastella koko perheen kanssa.

Lentoasemalla on myös useita rauhallisia lastenhoito- ja imetystiloja. Vessojen yhteydessä on erillisiä lastenhoitotiloja, joissa vaipanvaihto onnistuu. Lastenhoitotarvikkeita on myös esteettömissä vessoissa, jossa on reilummin tilaa toimia lasten kanssa.

Olohuone Maja

Olohuone Majassa on puolapuut ja tasapainoilupuomi. Maja sopii sekä lapsille että aikuisille.

Lastenvaunut ja matkarattaat

Lastenvaunujen osalta käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Mikäli omat rattaat pitää jättää lähtöselvitykseen, pienillä matkustajilla on mahdollisuus jatkaa matkaa terminaalissa lentoaseman matkarattaissa.

Lentokoneen ruumaan menevät rattaat ja vaunut tulee pakata suojapussiin. Jotkin lentoyhtiöt tarjoavat matkustajille suojapussin lähtöselvityksessä.

Pienten kanssa ruokailu

Lentoaseman ravintolat tarjoavat lapsille sopivia annoksia, syöttötuoleja ja lämmittävät pikkulasten omia ruokia ja tuttipulloja tarvittaessa.

Muumeja rakastavilla perheillä riittää ihasteltavaa portin 40 muumikahvilassa. Muumikahvila sijaitsee passintarkastuksen jälkeisellä kaukolentoalueella.

Muumikahvila Moomin Coffee

Muumikahvila herkkuineen löytyy portilta 40.

Vauvan ruoat kuten piltit ja soseet voi viedä läpi turvatarkastuksesta porttialueelle ja lentokoneeseen.

Retkeily- ja ulkoilutavarat ruumaan

Syyslomalla monilla perheillä on mukanaan ulkoilu- ja retkeilytarvikkeita. Erikoismatkatavaroiden, kuten patikointitavaroiden kanssa matkustaessa kannattaa tutustua etukäteen Finavian pakkausohjeisiin.

Voit tarkistaa, mihin tavarasi tulisi pakata Finavian Näin pakkaat lennolle -sivulta.

Lue lisää

Lasten kanssa matkustaminen