Hoppa över navigering

Höstlov med hela familjen? Läs våra tips för flygresor med barn

Article published
23.09.2022 kl 08:28
Lapsia terminaalissa
Resa
Det finns olika aktiviteter och lekplatser för barn på Helsingfors-Vanda flygplats.

På Helsingfors-Vanda flygplats finns olika tjänster för barnfamiljer, bland annat lekplatser och barnskötrum.

De bästa lekplatserna på Helsingfors-Vanda flygplats ligger i gateområdet. Vid gate 16 och 20 finns lekplatser med naturtema, där de minsta i familjen kan leka.

Leikkipuisto porttialueella

Efter passkontrollen finns Vardagsrum Maja vid gate 52, där personer i alla åldrar kan stretcha före flyget. Nära gate 40 finns också Julstugan, som är öppen året runt och som man kan beundra tillsammans med hela familjen.

Olohuone Maja

Det finns också flera lugna rum för barnomsorg och amning på flygplatsen. I anslutning till toaletterna finns separata skötrum med möjlighet till blöjbyten. Barnavårdsartiklar finns också på de tillgänglighetsanpassade toaletterna som har mer utrymme för barnskötsel.

Barnvagnar och sittvagnar

Flygbolagen har olika sätt att hantera barnvagnar. Små passagerare har möjlighet att fortsätta resan i terminalen med flygplatsens sittvagn, om du måste lämna in barnvagnen vid incheckningen.

Packa sittvagnar och barnvagnar som ska checkas in som lastrumsbagage i en skyddspåse. En del flygbolag erbjuder passagerarna en skyddspåse gratis vid incheckningen.

Äta med barn

Flygplatsens restauranger har lämpliga portioner för barn och barnstolar och de kan också värma upp er egen mat för småbarn samt nappflaskor vid behov.

Muminälskande familjer har mycket att se i muminkaféet vid gate 40. Muminkaféet ligger i långdistansflygområdet efter passkontrollen.

Muumikahvila Moomin Coffee

Barnmat, såsom Piltti-produkter och puréer, kan tas genom säkerhetskontrollen till gateområdet och ombord på flygplanet.

Camping- och friluftsutrustningen reser i lastrummet

På höstlovet har många familjer frilufts- och campingutrustning med sig. När du reser med specialbagage, såsom campingutrustning, läs gärna Finavias packningsanvisningar på förhand.

Du kan kontrollera hur och var dina tillhörigheter ska packas på Finavias sida Så här packar du inför din flygresa.