Ohita navigaatio

Mikä pysäköintialue sopii juuri sinulle? Helsinki-Vantaan pysäköinti palvelee entistä paremmin

Artikkeli julkaistu
13.04.2022 klo 14:01
Pariskunta nostaa matkalaukkunsa autostaan pysäköintihallissa
Matkustus
Terminaalin pääoven edustalla sijaitseva uusin 2 000-paikkainen P1 Premium/P2 -pysäköintitalo on paras valinta, kun haluat ajaa mahdollisimman lähelle lähtöporttia. Valinnanvaraa Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköinnissä on kuitenkin runsaasti kaikille tarpeille ja kukkaroille.

Helsinki-Vantaan lentoaseman uusin pysäköintitalo P1 Premium/P2 avautui 1. joulukuuta 2021.

– Uusi pysäköintitalo on rakennettu vastaamaan nykyajan asiakkaiden odotuksia ja tulevia tarpeita. Asiointi on mukavaa, helppoa ja nopeaa, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Pysäköintitalon pohjakerroksessa sijaitseva P1 Premium on lämmitetty pysäköintialue, joka sijaitsee suoraan uuden tuloaulan alapuolella. P2 käsittää kerrokset 1–8. Sekä P1 Premiumista että P2:sta on suora kulkuyhteys terminaaliin sisäkautta. P2 sopii hyvin laatua ja helppoutta arvostaville työ- ja lomamatkustajille.

Sähköautoille on lähes 300 latauspaikkaa, käytössä itse tuotettua aurinkoenergiaa

Pysäköintiruudut ovat uudessa hallissa aiempaa suurempia.

Oman auton löytäminen 2 000-paikkaisesta ja yhdeksänkerroksisesta kompleksista on tehty mahdollisimman helpoksi.

– Aulassa on näyttöpääte, jolla voi käyttää Find my car- eli Etsi autoni -järjestelmää. Siihen näppäillään auton rekisterinumero ja se näyttää, missä ruudussa auto on, Isomäki kertoo.

Pysäköintitalossa on lähes 300 sähköautojen latauspaikkaa. P2:ssa niille on varattu kokonainen kerros, ja latauspaikkoja on myös lämmitetyllä P1 Premium -alueella.

Rakennuksen eteläseinään asennetut aurinkopaneelit tuottavat sähköä, jota käytetään sähköautojen lataamisessa. P1 Premium -pysäköintialueen lämmittämisessä taas hyödynnetään terminaalirakennuksesta talteen otettua lämpöä.

Kaikkiin halleihin voi ajaa suoraan sisään

Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköinnissä valinnanvaraa on runsaasti. Uuden pysäköintihallin lisäksi tarjolla ovat yhä vanhat suosikit P3, P4 ja P5 sekä pikaparkit.

P5-halli tarjoaa laadukasta sisäpysäköintiä erittäin lähellä terminaalin pääsisäänkäyntiä ja hieman uutta hallia huokeammilla hinnoilla. P4:stä on helppo ja nopeahko kulkuyhteys molempiin terminaaleihin. P4 on Helsinki-Vantaan ainoa ulkopysäköinti ja sopii etenkin niille matkustajille, jotka hakevat edullista vaihtoehtoa tai joiden ajoneuvot eivät korkeudeltaan mahdu sisähalleihin. P3 on paras vaihtoehto, kun lento lähtee terminaalista 1:stä.

Kaikkiin Helsinki-Vantaan pysäköintihalleihin voi lentoasemalle saapuessaan ajaa suoraan sisään. Maksaminen onnistuu maksupäätteellä tai mobiilisti Finavian nettisivuilla, sekä P1 Premium ja P2 -alueella Moovy-sovelluksella. Parkkipaikan voi myös varata ennakkoon kaikkiin pysäköintitaloihin.

– Pysäköinnin ennakkovarauksessa on siirrytty liputtomaan pysäköintijärjestelmään. Ennakkovarauksen tehneiden asiakkaiden ei tarvitse enää kurotella auton ikkunasta sisään ja ulos ajaessa, sillä puomi aukeaa rekisterikilven tunnistuksen perusteella. Lipun säilyttämisestäkään ei tarvitse huolehtia, kertoo Isomäki.

Tutustu Helsinki-Vantaan pysäköintiin