Ohita navigaatio

Pohjois-Euroopan paras lentoasema, maailman paras tietomallinnus – Näitä palkintoja saimme vuonna 2022

Artikkeli julkaistu
29.12.2022 klo 11:16
Helsinki Airport Dark
Ihmisiä & Ilmailua
Finavia ja sen rakennuttama Helsinki-Vantaan uusi terminaali palkittiin useita kertoja vuonna 2022. Onnistumisen takana ovat omistautuneet ja asiantuntevat eri alojen ammattilaiset.

Keräsimme listan vuoden 2022 palkinnoista.

1. SkyTrax: Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Matkustajat valitsivat Helsinki-Vantaan lentoaseman Pohjois-Euroopan parhaaksi lentokentäksi Skytraxin kansainvälisessä palvelututkimuksessa. Palkinto luovutettiin Finavialle Passenger Terminal -tapahtumassa Pariisissa kesäkuussa 2022. Palkinto myönnettiin hyvästä asiakaskokemuksesta, jonka eteen finavialaiset työskentelevät täydellä sydämellä. Erityisesti matkustajapalveluista vastaavat finavialaiset työskentelevät terminaalissa ja kohtaavat matkustajia päivittäin.

2. TEKLA BIM Global Awards: maailman paras tietomallinnus

Finavia ja sen allianssikumppanit palkittiin arvostetulla kansainvälisellä palkinnolla maailman parhaasta tietomallinnuksesta. Tunnustus myönnettiin Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen tietomallinnukselle, jonka avulla Finavia ja allianssikumppanit suunnittelivat terminaalin pienimmätkin yksityiskohdat kohdilleen. Helsinki-Vantaan kehittäminen -tiimistä oli mukana useita finavialaisia tietomallinnuksen suunnittelutyössä.

Helsinki-Vantaan lentoaseman Luoto-luontoelementti.

3. Vuoden lentoasema 2021: Kittilä

Kittilän lentoasema palkittiin Vuoden lentoasema -tunnustuksella. Finavian vuosittain jakama tunnustus myönnettiin Kittilään, sillä hiljattain uudistuneella lentoasemalla asiakastyytyväisyys on säilynyt korkealla tasolla myös vilkkaampien turismisesonkienkin aikana. Kittilän lentoasemalla työskentelevät finavialaiset saivat kiitosta pitkäjänteisestä työstä asiakastyytyväisyyden eteen sekä erinomaisesta yhteishengestä ja valmistelusta vilkkaisiin matkustussesonkeihin.

4. Condé Nast Traveler, Reader’s Choice Awards: Maailman 10 parasta lentoasemaa

Kansainvälisen matkailulehden Condé Nast Travelerin lukijat äänestivät Helsinki-Vantaan lentoaseman maailman 10. parhaan lentoaseman joukkoon. Lukijat kehuivat erityisesti suomalaisen kulttuurin ja kotimaisten brändien näkyvyyttä terminaalissa. Finavian kaupallisen liiketoiminnan tiimi kehittää Helsinki-Vantaan palveluvalikoimaa, ja suomalainen osaaminen ja kädentaito ovat tärkeä osa lentoaseman tarinaa.

5. Grand One -kunniamaininta ja Vuoden jaetuin ulkomainos

Finavian MyHelsinkiAirport –kampanja palkittiin kunniamaininnalla Grand One -kilpailun paras somekampanja -kategoriassa. Oivaltavan kampanjan aikana Helsinki-Vantaasta tehtiin maailman ensimmäinen lentoasema, joka nimettiin matkustajiensa mukaan. Matkustajat nimesivätkin kentän uudelleen yli 16 tuhatta kertaa. Toteutus voitti myös vuoden jaetuimman ulkomainospalkinnon. Onnistuneen kampanjan toteutuksessa oli mukana Finavian markkinointitiimi yhdessä kumppanitoimistojensa kanssa.

Helsinki Airport in the dark illustration.

6. Puuinfo: Vuoden puupalkinto 2022

Helsinki-Vantaan kaunis puinen alakatto palkittiin Puuinfon vuoden puupalkinnolla. Suomalaisesta kuusesta rakennettu katto luo rauhallisen tunnelman vilkkaalle lentoasemalle. Tunnustus myönnettiin erityisesti onnistuneesta yhteistyöstä laajassa projektissa. Helsinki-Vantaan uuden terminaalin valmistuminen on ollut Finavialle ja sen kumppaneille merkittävä saavutus, ja puukaton sekä uuden lähtö- ja tuloaulan suunnittelun parissa ovat työskennelleet erityisesti Helsinki-Vantaan kehittämisestä ja terminaaliprosesseista vastaavat tiimit.

7. Prix Versailles 2022: arkkitehtuurin ja designin palkinto

Finavian rakennuttama Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi terminaali palkittiin Pariisissa kansainvälisesti arvostetussa Prix Versailles 2022 -arkkitehtuuri ja design-kilpailussa. Tuomaristo korosti tänä vuonna valinnoissaan innovatiivisuutta, luovuutta, kotimaisuutta sekä ekologisuutta. Uusi terminaali sai erityispalkinnon sisätilojen suunnittelusta. Suunnittelun parissa työskentelivät useat lentoaseman kehittämisestä vastaavat finavialaiset ja kumppanit.

Lähtöaula

Lue lisää palkinnoista

Helsinki-Vantaalle lentokenttäalan arvostettu palkinto: Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Finavian ja sen allianssikumppanien tietomallinnus valittu maailman parhaaksi

Helsinki-Vantaan uudelle terminaalille kansainvälinen arkkitehtuurin ja designin Prix Versailles 2022 -palkinto