Hoppa över navigering

Den bästa flygplatsen i Nordeuropa, den bästa datamodelleringen i världen – Dessa utmärkelser fick vi år 2022

Article published
29.12.2022 kl 11:16
Helsinki Airport Dark
Människor & Luftfart
Finavia och den nya terminalen på Helsingfors-Vanda flygplats prisbelönades flera gånger år 2022. Engagerade och kunniga yrkesverksamma inom olika områden har gett upphov till denna framgång.

Vi har sammanställt en lista över Finavias priser för år 2022.

1. SkyTrax: Nordeuropas bästa flygplats

Passagerarna har valt Helsingfors-Vanda flygplats till världens bästa flygplats i Skytrax internationella serviceundersökning. Priset för Nordeuropas bästa flygplats delades ut till Finavia under Passenger Terminal-evenemanget i Paris i juni år 2022. Priset delades ut för god kundupplevelse vilket Finavias anställda har jobbat helhjärtat för. Finavias anställda som ansvarar för passagerartrafiken arbetar i terminalen och möter passagerare dagligen.

2. TEKLA BIM Global Awards: världens bästa datamodellering

Finavia och dess allianspartner belönades med en prestigefylld internationell utmärkelse för världens bästa datamodellering. Utmärkelsen delades ut för datamodelleringen av terminalutbyggnaden på Helsingfors-Vanda flygplats, som gjorde det möjligt för Finavia och allianspartnerna att planera terminalen i minsta detalj. I planeringen av datamodelleringen deltog flera av Finavias teammedlemmar i Helsingfors-Vandas utvecklingsprogram.

Helsinki-Vantaan lentoaseman Luoto-luontoelementti.

3. Årets flygplats 2021: Kittilä

Kittilä flygplats tilldelades utmärkelsen Årets flygplats. Finavias årliga erkännande beviljades Kittilä, eftersom kundnöjdheten på den nyligen renoverade flygplatsen har legat kvar på en hög nivå även under de mest livliga turistsäsongerna. Finavias anställda på Kittilä flygplats fick beröm för sitt långvariga arbete för kundnöjdhet och för sin utmärkta laganda och förberedelser inför hektiska resesäsonger.

4. Condé Nast Traveler, Reader’s Choice Awards: De tio bästa flygplatserna i världen

Läsarna av det internationella resemagasinet Condé Nast Traveler har röstat fram Helsingfors-Vanda flygplats som en av de tio bästa flygplatserna i världen. Läsarna hyllade särskilt den finländska kulturens och de finländska varumärkenas synlighet i terminalen. Finavias kommersiella affärsteam utvecklar utbudet av tjänster på Helsingfors-Vanda flygplats, och finländsk expertis och hantverk är en viktig del av flygplatsens historia.

5. Grand One-hedersomnämnande och Årets mest delade utomhusannons

Finavias kampanj MyHelsinkiAirport hedrades i kampanjkategorin för sociala medier i Grand One-tävlingen. Under den insiktsfulla kampanjen blev Helsingfors-Vanda den första flygplatsen i världen som fick sitt namn efter sina passagerare. Passagerarna döpte flygplatsen mer än 16 000 gånger. Genomförandet vann också årets pris för mest delade utomhusannons. Finavias marknadsföringsteam deltog tillsammans med sina partnerkontor i det framgångsrika genomförandet av kampanjen.

Helsinki Airport in the dark illustration.

6. Puuinfo: Årets träpris 2022

Helsingfors-Vanda flygplats vackra undertak i trä tilldelades Årets träpris av Puuinfo. Det imponerande undertaket av trä är tillverkat av finländsk gran och skapar en lugn stämning på den livliga flygplatsen. Framför allt uppmärksammades det framgångsrika samarbetet i ett storskaligt projekt. Färdigställandet av den nya terminalen på Helsingfors-Vanda flygplats har varit en stor framgång för Finavia och dess samarbetspartner, och utformningen av trätaket och den nya avgångs- och ankomsthallen har framförallt utarbetats av de team som ansvarar för utvecklingen av Helsingfors-Vanda flygplats och terminalprocesserna.

7. Prix Versailles 2022: pris i arkitektur och design

Den nya terminalen som flygplatsbolaget Finavia låtit bygga på Helsingfors-Vanda flygplats utdelades ett pris i den internationellt uppskattade arkitektur- och designtävlingen Prix Versailles 2022. I sina val betonade juryn i år innovativitet, kreativitet, inhemskhet och ekologi. Den nya terminalen fick ett särskilt pris för planeringen av interiörerna. Flera av Finavias anställda och samarbetspartners med ansvar för flygplatsutveckling arbetade med planeringen.

Lähtöaula

Läs mer om priserna här

Prestigefyllt pris inom flygplatsbranschen till Helsingfors-Vanda flygplats: Nordeuropas bästa flygplats

Finavias och dess allianspartners datamodellering utsågs till bäst i världen

Den nya terminalen på Helsingfors-Vanda flygplats tilldelades det internationella arkitektur- och designpriset Prix Versailles 2022