Ohita navigaatio

Sähköautojen lataaminen on helppoa Finavian lentoasemilla

Artikkeli julkaistu
26.10.2022 klo 15:32
Lähikuva sähköauton lataamisesta
Matkustus
Tiesitkö, että sähköautoa voi ladata lähes kaikilla Finavian lentoasemilla? Finavian tavoitteena on poistaa oman toimintansa hiilipäästöt ja tukea koko lentoliikenteen arvoketjun päästöttömyyttä.

Sähköautojen lataaminen on Helsinki-Vantaan lentoaseman lisäksi mahdollista Oulun, Tampere-Pirkkalan, Turun, Vaasan, Kuopion, Rovaniemen, Kittilän, Kuusamon, Ivalon, Jyväskylän, Joensuun, Kajaanin ja Maarianhaminan lentoasemilla. Latauspaikkojen määrä vaihtelee lentoasemittain, ja niitä lisätään tarpeen mukaan.

‒Sähköautoilun yleistyessä on tärkeää, että pystymme mahdollistamaan asiakkaille sähköautojen latausmahdollisuuden aivan lentoaseman läheisyydestä, sanoo verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen Finaviasta.

Maakuntalentoasemien sähköautojen latausmaksuun kuuluu marraskuusta 2022 alkaen neljän euron aloitusmaksu. Latauslaitteen käytöstä veloitetaan maksu energiankulutuksen mukaan, 0,25 euroa kilowattitunnilta. Lisäksi asiakkaan palveluntarjoaja voi periä muita maksuja.

Sähköautojen latauslaitteiden lisäksi Oulun ja Rovaniemen lentoasemilla on etäohjattavia lohkolämmitystolppia, joiden kertahinta on marraskuusta 2022 alkaen viisi euroa.

Finavian lentoasemien latauslaitteet ovat keskinopeita ja niissä on Type 2 -standardin mukaiset pistokkeet. Sähköautojen latauspaikat täyttyvät kysynnän mukaan ja ne on tarkoitettu ainoastaan ladattavien sähköautojen käyttöön.

Lue myös

Sähköautoa voi ladata kaikissa Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintitaloissa