Ohita navigaatio

Sähköautoa voi ladata kaikissa Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintitaloissa

Artikkeli julkaistu
18.07.2022 klo 09:13
Helsinki-Vantaalla sähköauton lataaminen
Matkustus
Finavia on lisännyt sähköautojen latauspaikkojen määrää Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintialueilla.

Helsinki-Vantaan pysäköintialueilla on yhteensä liki 350 sähköautojen latausasemaa, jotka ovat matkustajien käytettävissä.

– Jokaisesta pysäköintitalostamme löytyy latausasemia, joten sähköauton voi jättää lataamaan matkan ajaksi haluamaansa parkkitaloon. Eniten latauspaikkoja löytyy P2 -talosta, jonka kolmas kerros on varattu latauksessa olevien sähköautojen käyttöön, kertoo Helsinki-Vantaan pysäköinti- ja maaliikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Finavia avasi viime joulukuussa uuden P1 Premium / P2 -pysäköintitalon, jossa on yhteensä noin 250 latausasemaa. P1 Premiumin latausasemat löytyvät Premium-kerroksen etu- ja takaosasta.

Myös suosituissa P3 ja P5 -parkkitaloissa on sähköautopaikkoja: P3-talossa on 30 latausasemaa ja P5-talossa yhteensä 70 latausasemaa.

– Pysäköintialueemme Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevat lähimpänä lähtöporttia, osa suoraan terminaalin kyljessä. Kannattaa siis varmistaa paras hinta ja haluama pysäköintialue hyvissä ajoin varaamalla pysäköinti ennakkoon, Isomäki vinkkaa.

Sähköautojen latauspaikat täyttyvät kysynnän mukaan ja ne on tarkoitettu lataavien sähköautojen käyttöön. Latausaseman käytöstä veloitetaan maksu energiankulutuksen mukaan, 0,20 euroa per kWh.

Näin lataat sähköautosi Helsinki-Vantaalla.

Varaa pysäköinti ennakkoon ja säästä.