Hoppa över navigering

Elbilar kan laddas i alla parkeringshus på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
18.07.2022 kl 09:13
Helsinki-Vantaalla sähköauton lataaminen
Resa
Finavia har ökat antalet laddningsplatser för elbilar i parkeringsområdena på Helsingfors-Vanda flygplats.

På parkeringsområdena på Helsingfors-Vanda finns det nästan 350 laddningsstationer för elbilar som är tillgängliga för passagerare.

– Det finns laddningsstationer i alla våra parkeringshus, så man kan lämna elbilen för laddning i önskat parkeringshus under resan. Flest laddningsplatser finns i P2-huset, vars tredje våning är reserverad för elbilar som laddas, säger Jukka Isomäki, Finavias ansvariga direktör för parkerings- och marktrafiktjänster på Helsingfors-Vanda.

Finavia öppnade i december det nya parkeringshuset P1 Premium/P2 med sammanlagt cirka 250 laddningsstationer. P1 Premiums laddningsstationer finns i den främre och bakre delen på Premium-våningen.

Även i de populära parkeringshusen P3 och P5 finns elbilsplatser: I P3-huset finns 30 laddningsstationer och i P5-huset sammanlagt 70 laddningsstationer.

– Vårt parkeringsområde på Helsingfors-Vanda flygplats ligger närmast avgångsgaten, en del finns direkt intill terminalen. Det lönar sig alltså att säkerställa det bästa priset och det önskade parkeringsområdet i god tid genom att på förhand reservera parkeringen, tipsar Isomäki.

Laddningsplatserna för elbilar fylls enligt efterfrågan och är avsedda för laddningsbara elbilar. För användningen av laddningsstationen tas det ut en avgift enligt energiförbrukningen, 0,20 euro per kWh.

Så här laddar du din elbil på Helsingfors-Vanda.

Boka parkering på förhand och spara (EN).