Ohita navigaatio

Syyslomalainen, tule ajoissa Helsinki-Vantaalle! Viikonloppuna 14.–16.10. on ennätysvilkkaat aamut ja iltapäivät

Artikkeli julkaistu
10.10.2022 klo 08:05
Kaksi matkustajaa tuloaulassa matkalaukkujen kanssa.
Matkustus
Finavia odottaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle runsaasti matkustajia viikonloppuna 14.–16. lokakuuta 2022. Tavallista enemmän aikaa kannattaa varata aamun ja iltapäivän menoruuhkaan.

– Olemme varautuneet siihen, että Helsinki-Vantaalle on tulossa lentomatkustajia selvästi normaalia viikonloppua enemmän. Olemme muun muassa lisänneet henkilökuntaa matkustajaohjaukseen ja valmistelleet yhdessä turvatarkastuspalveluntuottajamme kanssa lisäresursointia. Teemme parhaamme, jotta matkalle lähtö olisi sujuvaa, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysjohtaja Sami Kiiskinen Finaviasta.

Kiiskinen painottaa, että matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen kannattaa varata runsaasti aikaa. Vilkkaimmat tunnit lähtöaulassa ja turvatarkastuksessa ovat aamulla kello 5–8 ja iltapäivällä kello 14–17.

– Pyydämme matkustajia varautumaan ruuhkiin ja jonoihin, sillä lentoja lähtee paljon lyhyen ajan sisällä aamulla ja iltapäivällä ja lentokoneet ovat täysiä. Muutaman ruuhkatunnin aikana lähtöaulan läpi kulkee 7 000–8 000 matkustajaa. Joinain yksittäisinä tunteina matkustajia on jopa enemmän kuin ennen pandemiaa.

Käytännön neuvona Kiiskinen mainitsee, että lähtöselvitys kannattaa tehdä etukäteen ja esimerkiksi aamulennon matkatavaratkin jättää jo edellisenä iltana, jos lentoyhtiö sen sallii.

Osa lentoyhtiöistä ja matkanjärjestäjistä avaa lähtöselvitys- ja matkatavarapalvelunsa esimerkiksi kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Osa lentoyhtiöistä taas pitää palvelupisteensä avoinna koko ajan. Kannattaa siis tarkistaa, antaako matkanjärjestäjä tai lentoyhtiö omia ohjeita siitä, milloin kentällä tulisi olla.

– Olemme verkkosivuillemme koonneet muistilistoja ja vinkkejä siitä, miten matkalle voi valmistautua ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon lennolle lähdettäessä. Esimerkiksi matkatavaroiden pakkaamiseen saa ohjeita nettisivuiltamme löytyvästä muistilistasta, Kiiskinen vinkkaa ja toivottaa matkustajille rentouttavaa syyslomaa.

Lisää vinkkejä syyslomamatkalle

Koko perheen syysloma edessä? Lentomatkailu lasten kanssa

Miten pakkaan matkatavarat oikein?

Varaa syyslomapysäköinti ennakkoon ja säästä