Ohita navigaatio

Joulun vinkit Lapin lentoasemille – katso vilkkaimmat matkustusajat

Artikkeli julkaistu
21.12.2023 klo 10:34
Joulupukki Rovaniemen lentoasemalla
Matkustus
Lue joulun vinkit Rovaniemen, Kittilän, Ivalon ja Kuusamon lentoasemille ja katso vilkkaimmat matkustusajat.

Joulu on vilkasta matkustusaikaa Lapin lentoasemilla. Suosittuja matkustusviikonloppuja ovat erityisesti perjantaista sunnuntaihin 22.–24.12. sekä 29.–31.12. Loppiainen 6.1. on vilkas matkustuspäivä Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemilla.

Vinkit lentoasemalle saapumiseen

  • Saavu lentoasemalle lentoyhtiösi tai matkanjärjestäjäsi antaman ohjeistuksen mukaisesti. Saat lentoyhtiöltäsi tai matkanjärjestäjältäsi tiedon, milloin lähtöselvitys alkaa.
  • Lähtöselvityksen jälkeen voit siirtyä turvatarkastukseen. Tarkista, miten turvatarkastus toimii Finavian Lapin lentoasemilla. Muista ottaa nesteet ja elektroniikka esille laukustasi.

Vinkit matkatavaroiden pakkaamiseen

  • Tarkista Finavian hakukoneesta, mitä voit ottaa lennollesi mukaan. Tarkista myös suksien ja lumilautojen ohjeet lentoyhtiöltäsi.
  • Pakkaa elintarvikkeet ja jouluruoat ruumaan menevään matkatavaraan. Älä pakkaa ilotulitteita, tähtisädetikkuja tai helposti syttyviä tuotteita kuten syttyviä suksivoiteita mukaan matkalle. Niiden kuljettaminen lennolla on kiellettyä.
  • Jos matkustat Kittilän lentoasemalle, voit vuokrata sieltä talvi- ja ulkoiluvaatteita. Tutustu Articles-ulkovaatevuokraamoon Kittilässä.

Katso myös

Kittilän lentoasema

Ivalon lentoasema

Rovaniemen lentoasema

Kuusamon lentoasema