Hoppa över navigering

Läs våra jultips för Lapplands flygplatser och se när flygplatserna är som livligast

Article published
21.12.2023 kl 10:34
Joulupukki Rovaniemen lentoasemalla
Resa
Läs våra jultips för Rovaniemi, Kittilä, Ivalo och Kuusamo flygplatser och se när flygplatserna är som livligast.

Julen är en hektisk tid för resande på flygplatserna i Lappland. Populära resehelger är särskilt fredag–söndag 22–24.12 och 29–31.12. Trettondagen den 6.1 är en livlig resdag på flygplatserna i Rovaniemi, Kittilä och Ivalo.

Tips för ankomst till flygplatsen

  • Kom till flygplatsen enligt vad ditt flygbolag eller din researrangör meddelar. Flygbolaget eller researrangören meddelar dig när incheckningen börjar.
  • Efter incheckningen kan du gå vidare till säkerhetskontrollen. Kolla hur säkerhetskontrollen fungerar på Finavias flygplatser i Lappland. Kom ihåg att ta ut vätskor och elektronik ur väskan.

Tips för hur du ska packa ditt bagage

  • Du kan kontrollera i Finavias sökmotor för att se vad du kan ta med på flyget. Kontrollera också instruktionerna för skidor och snowboards med ditt flygbolag.
  • Packa livsmedel och julmat i lastrumsbagaget. Packa inte fyrverkerier, tomtebloss eller lättantändliga produkter som brandfarliga skidvallor med på resan. Det är förbjudet att transportera dessa på flygplanet.
  • Om du reser till Kittilä flygplats kan du hyra vinter- och friluftskläder där. Se Articles, som hyr ut friluftskläder i Kittilä.

Se också

Kittilä flygplats

Ivalo flygplats

Rovaniemi flygplats

Kuusamo flygplats