Ohita navigaatio

Ennuste: Voimakas lumisade ja tuuliolosuhteet voivat vaikuttaa Helsinki-Vantaan lentoihin torstaina 18.1.2024

Artikkeli julkaistu
17.01.2024 klo 21:05
Arkistointipäiväys
Talvikunnossapitokalusto puhdistaa kiitotietä lumisateessa.
Matkustus
Sääennusteen mukaan Etelä-Suomeen saapuu voimakas lumisaderintama keskiviikon ja torstain 17.-18.1.2024 välisenä yönä. Erittäin haastavat sääolosuhteet hidastavat lentoaseman toimintaa ja voivat aiheuttaa lähtevien ja saapuvien lentojen myöhästymisiä. Lisäksi muualla Euroopassa vallitsevat haastavat sääolosuhteet voivat vaikuttaa myös Suomen lentoliikenteen aikatauluihin.

Finavia yhteistyössä koko lentoasemayhteisön kanssa valmistautuu pitämään Helsinki-Vantaan lentoliikenteen käynnissä haastavista sääolosuhteista huolimatta.

Finavia on varautunut hyvin haastaviin sääolosuhteisiin yhdessä lentoasemalla toimivien yritysten kanssa. Viiveitä voi silti tulla, jos kiitoteiden käyttökapasiteettia joudutaan sääolosuhteiden, kuten erittäin voimakkaan lumentulon ja tuuliolosuhteiden tai heikon näkyvyyden, vuoksi pienentämään.

Lunta on luvassa myös muille Pohjois-Euroopan kentille, joten myös saapuvat lennot voivat myöhästyä mikä vaikuttaa myös Helsinki-Vantaalta lähtevien lentojen aikatauluihin. Helsinki-Vantaalle saapuva säärintama on vaikuttanut Oslon ja Arlandan lentoasemien toimintaan voimakkaasti jo keskiviikkona 17.1.

Pyydämme matkustajia varautumaan aikataulumuutoksiin sekä seuraamaan oman lentoyhtiön ohjeita ja tiedotusta. Lentoyhtiöt vastaavat myös matkatavaroita koskeviin tiedusteluihin.

Finavia vastaa kiitoteiden ja asematason liukkauden torjunnasta, lentoyhtiöt lentokoneiden jäänpoistosta ja moottoreiden sulattamisesta sekä lennonjohto saapuvan ja lähtevän lentoliikenteen mahdollisista kiitotierajoituksista.

Finavian lentoasemilla ei tingitä lentoliikenteen turvallisuudesta missään tilanteessa. Huolellinen ja turvallinen toiminta on kaiken lähtökohta myös haastavissa sääolosuhteissa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot. Muiden Finavian lentoasemien lentotiedot saa valitsemalla kyseisen lentoaseman sivun.

Lue lisää lentoliikenteestä ja talvikunnossapidosta

Puheenvuoro: Finavian lentoasemien lumiosaaminen on monen lentokenttätoimijan saumatonta yhteistyötä

Finavia esittelee talvikunnossapidon pedot – näin talvi taittuu Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Viisi faktaa: Näin ukkonen, tuuli, lumipyry, sumu ja jäinen keli vaikuttavat lentämiseen

Miksi lentokoneet laskeutuvat varakentälle tai tekevät yllättävän välilaskun? | Finavia