Ohita navigaatio

Matkusta maailman huipulle: Ivalo on portti Lapin lumoavaan luontoon ja ympärivuotisiin kokemuksiin

Artikkeli julkaistu
01.03.2024 klo 10:00
Luminen rinne Saariselällä.
Reitit & Kohteet
Ivalo, Finavian lentoasemista pohjoisin, tuo matkustajat maailman huipulle. Ivalossa ja sen lähialueilla koet Suomen pohjoisinta Lappia, upeaa ympärivuotista luontoa sekä Euroopan pohjoisimman hiihto- ja lomakeskuksen.

Talvikaudella 2023–2024 Finnair lentää Helsinki-Vantaalta Ivaloon parhaimmillaan jopa 30 viikkovuoroa. Finnair on myös lisännyt lentoja kesälomakaudelle. Finnairin lisäksi Eurowings lentää suoria reittilentoja Ivaloon Düsseldorfista, Transavia Pariisista, Lufthansa Frankfurtista ja Edelweiss Air Zürichistä.

Koe Lapin upea luonto

Inarijärvi tarjoa vierailijoilleen häikäisevät ja jylhät maisemat: alue on upea niin revontulten valaisemana kuin keskiyön auringossa. Inarijärvi ei ole turhaan mainettaan ansainnut, sillä vuodenajasta riippuen järveä voi ihailla vedestä käsin tai tunturin huipulta nähtynä. Kesällä kannattaa kokea myös Ivalojoen upeat, puhtaat ja isot hiekkarannat, joita löytyy pitkin jokea.

Revontulet Lapin Inarijärven yllä syksyllä

Kuva Revontulet Inarijärven yllä. Pertti Turunen / Visit Finland.

Tuntureilta näkee selkeässä säässä myös kauemmaksikin. Erinomaisia maisemapaikkoja ovat muun muassa Pyhä-Nattanen, Otsamotunturi, Kiilopää, Kaunispää ja Tuulisjärvi. Myös muut vähän tuntemattomammatkin tunturit ovat kavuttavissa ja ehdottomasti näkemisen arvoisia. Erityisvinkki hurjapäille: voit laskea Kiilopään alas pulkalla!

Kesäinen tunturimaisema Ivalossa

Kuva: Irina Salomaa / Lapland North Destinations.

Saariselällä pulkkamäessä.

Kuva: Rob Smith / Visit Finland.

Inarista löydät myös Urho Kekkosen ja Lemmenjoen kansallispuistot, jotka tarjoavat Suomen upeimpia maisemia. Tiesitkö, että Lemmenjoki on Suomen suurin kansallispuisto?

Patikoija katsoo tunturimaisemaa syksyllä Ivalossa

Kuva: Hendrik Morkel / Lapland North Destinations.

Vieraile Euroopan pohjoisimmassa hiihto -ja lomakeskuksessa

Saariselän lomakeskus tarjoaa pohjoisen elämyksiä ympärivuotisesti. Saariselällä voit majoittua monipuolisesti hotelleissa, huoneistoissa, mökeissä ja revontulimajoituksessa. Laaja ravintolatarjonta ja paikallisista raaka-aineista valmistettu ruoka mahdollistaa herkuttelun upeissa maisemissa.

Saariselän lomakeskus kuvattuna iltahämärässä

Kuva: Lapland North Destinations.

Talvella voit viettää aikaa esimerkiksi lasketellen, pulkkaillen tai husky- ja moottorikelkkasafareilla. Kesäisin vaeltaminen, pyöräileminen ja melominen on valttia, kun taas syksyllä kannattaa ehdottomasti käydä kalastamassa, sienestämässä ja marjalla.

Lue lisää Lapista:

Ainutlaatuinen Pohjois-Lappi viehättää kaikkina vuodenaikoina – tutustu Ivalon lentoasemaan

Tunnetko jo Kittilän elämykset? Koettavaa riittää ympäri vuoden

Rovaniemi on paljon enemmän kuin Joulupukin kotikaupunki – katso vinkit ympärivuotisille kokemuksille arktisessa pääkaupungissa

Pääkuva: Rob Smith / Visit Finland.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 10.02.2021