Ohita navigaatio

Tunnetko jo Kittilän elämykset? Koettavaa riittää ympäri vuoden

Artikkeli julkaistu
07.02.2024 klo 11:00
Ylläksellä voi tuntea olevansa pilvien yläpuolella.
Reitit & Kohteet
Kittilä ja sen lähialueet tarjoavat lyömättömiä Lapin elämyksiä läpi vuoden. Katso vinkit unohtamattomiin kokemuksiin, jotka ovat helposti saavutettavissa Finavian Kittilän lentoasemalta.

Kittilä ja sen lähialueet tarjoavat vierailijoilleen Lapin luontoa, vuodenaikojen vaihtelujen kontrasteja ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Saapuvat matkailijat voivat nauttia upeista Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tunturimaisemasta heti laskeutuessaan, sillä lentoasemalle saapuessasi avautuvat maisemat kohti Aakenus- ja Yllästuntureita. Illansuussa alueelle puolestaan heijastuu kaunis auringonlasku tuntureiden takaa.

Levi sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Kittilän lentoasemalta ja Ylläs noin 35 kilometrin. Kittilän lentoasemalta pääset matkustamaan kätevästi molempiin kohteisiin, muun muassa päivittäisillä bussiyhteyksillä.

Maisemakuva Levin tuntureilta

Talvikaudella 2023–2024 Finnair lentää Helsinki-Vantaalta Kittilään parhaimmillaan jopa 34 viikkovuoroa. Yhtiö on myös lisännyt lentoja kesälomakaudelle. Finnairin lisäksi Air Baltic lentää tällä hetkellä Kittilään suoria reittilentoja Tampereelta sekä Riiasta, Eurowings Düsseldorfista ja Lufthansa Münchenistä.

Kittilän lentoasema palvelee Kittilän lisäksi Kolaria ja Muoniota sekä Sodankylää ja Enontekiötä. Lähistöllä sijaitsevat Levi ja Ylläs, Pallas, Olos sekä Pyhä-Luosto.

Persoonallinen Pallas

Kittilän ja sen lähialue tarjoavat elämyksiä ympäri vuoden. Noin tunnin ajomatkan päässä Kittilän lentoasemalta sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuisto upeine luontokohteineen. Persoonallisella Pallaksella matkailijoita odottaa muun muassa Pallasjärven punaiset hiekat ja Sammaltunturin rauhoittavat maisemat.

Tiesitkö, että Pallastuntureilla on tutkitusti maailman puhtain ilmanlaatu?

A reindeer roams the summery landscape of the fells

Tunnetko jo seidat?

Ehdottomasti tutustumisen arvoisia ovat myös seidat: Äkässaivo Ylläksellä ja jylhä Taatsin seita Kittilän Pokassa. Seidat ovat olleet pyhiä paikkoja muinaisissa saamenuskonnoissa.

Kilpisjärven ruskamaisema

Loimuavat revontulet

Kesällä voit patikoida upeiden maisemien lomassa ja syksyllä nauttia ruskaretkistä, unohtamatta upeita revontulia, jotka ovat syksyn alusta alkaen pohjoisessa aktiivisimmillaan.

Revontulet loimuavat upeasti Lapin taivaalla.

Sukset ja pyörät alle rinteisiin

Talvimatkailulla on Kittilän alueelle erityinen merkitys. Lyhyen ajomatkan päässä Kittilästä löydät useita maankuuluja laskettelupaikkoja Levillä, Ylläksellä ja Pyhällä.

Rinteisiin voi tutustua myös pyörän päällä.

Sekä kesä- että talvikaudella kannattaa kokeilla myös maastopyöräilyä luonnon keskelle tehdyillä reiteillä. Esimerkiksi Ylläksen alueelta löydät yli 100 kilometriä huollettuja talvireittejä, joista osa kulkee kansallispuiston ikimetsissä ja osa tuntureilla.

Katso myös:

Tutustu Kittilän lentoasemaan

Visit Levi

Visit Ylläs

Discover Muonio

Kuvat:

Pääkuva: Visit Finland/Juha Laine

Visit Levi

Visit Finland / Kota Collective

Visit Levi

Visit Finland/Matti Koutonen/Vastavalo

Visit Finland/Mika Viitanen

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 04.12.2020