Ohita navigaatio

Olisiko tässä seuraava matkasi? Katso vinkit vuoden 2024 kiinnostavimpiin lomakohteisiin Helsinki-Vantaalta!

Artikkeli julkaistu
08.03.2024 klo 09:00
Matkustajat terminaalissa lähdössä matkalle
Reitit & Kohteet
Mitkä lähi- ja kaukokohteet ovat tänä vuonna suurinta huutoa? Katso Mondon kohdevinkit ja inspiroidu seuraavalle matkallesi Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Karibianmeren Jamaika on vuoden seikkailukohde. Jamaikalla voit kokea luontokohteita, hurmaavia rantoja, perinteikkäitä ruokia sekä saarivaltion elävää kulttuuria. Jamaikan all inclusive -resortit ovat tasokkaita, joten voit nauttia hotellin rannoista ja rauhasta. Sen vastapainoksi löytyy Kingstonin kaupungin värikkäät katumaalaukset, musiikkiklubit ja rommi­maistelut. Sekä TUI että Tjäreborg järjestävät lomamatkoja Helsinki-Vantaalta Jamaikalla.

Arktinen Bodø Norjan Pohjoisosassa on yksi vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupungeista. Norjanmeren rannikkokaupunki on tunnettu upeista vuono- ja vuorimaisemistaan: kaupunki onkin oiva keskus patikoinneille ja muille retkille. Bodø avaa portin myös maailmankuuluun Lofoottien saaristoon, joka sijaitsee vain lauttamatkan päässä kaupungista. Bodø tarjoaa myös kattavan valikoiman musiikkia, kuvataidetta ja esityksiä, joista voi nauttia ulkoilmassa ja luonnossa. Finnair lentää Helsinki-Vantaalta suoria reittilentoja Bodøhön viidesti viikossa kesä-elokuussa 2024.

Puolan yliopistokaupunki Wrocław on Finnairin kesäkauden uutuuskohde Euroopassa. Wrocław on perinteikäs yliopistokaupunki ja erinomainen viikonloppukohde kaupunkilomaa kaipaaville. Kaupungissa kannattaa tehdä romanttinen iltakävely katedraalisaarelle: sen kaduilla liikkuu hämärän laskeutuessa lampunsytyttäjä, jonka tehtävä on sytyttää kaikki saaren 103 kaasulyhtyä. Kaupunkiin on huhtikuusta alkaen reittilentoja Helsinki-Vantaalta jokaisena viikonpäivänä.

Japanin perinteikäs Osaka on saanut maineen maan katuruokapääkaupunkina, joten se sopii erinomaisesti nautiskelijoille ja ruokamatkasta haaveileville. Paikallinen katuruoka on myös edullista: annosten hinnat pyörivät yleensä 5–10 euron tienoilla. Finnair lentää kesäkaudella suoria reittilentoja Helsinki-Vantaalta Osakaan viidesti viikossa.

Klassikkokohde Lontoo on tänäkin vuonna oiva valinta. Lontoon taideinstituutiot ja museot elävät juuri nyt kukoistuksen aikaa, ja vuoden kulttuurikohde tarjoaa kovan kattauksen erilaisia näyttelyitä, näytelmiä ja museoita. Finnair, Norwegian ja Ryanair lentävät Helsinki-Vantaalta Lontooseen useita reittilentoja viikossa.

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on vuoden villi kortti. Tänä vuonna kohde on erityisen houkutteleva, sillä kesällä alueelle aukeaa upouusi yli 3 000 kilometriä pitkä Trans Dinarica -pyöräreitti, joka vie kulkijansa Sloveniasta Balkanin maiden läpi upeissa vuoristomaisemissa. Tänä kesänä voit siis kokea ensimmäisten joukossa pyörä­seikkailun, josta voi tulla yksi Euroopan suosikkireiteistä. Finnair lentää suoria reittilentoja Helsinki-Vantaalta Ljubljanaan huhti-lokakuussa 2024.

Lue koko Mondon juttu täältä