Hoppa över navigering

Kunde detta vara din nästa resa? Kolla in våra tips för några av de bästa semestermålen från Helsingfors-Vanda år 2024!

Article published
08.03.2024 kl 09:00
Matkustajat terminaalissa lähdössä matkalle
Destinationer
Vilka nära och fjärran destinationer är mest populära i år? Läs Mondos restips och bli inspirerad inför din nästa resa från Helsingfors-Vanda flygplats.

Jamaica i Karibiska havet är årets äventyrsdestination. På Jamaica kan du uppleva naturattraktioner, charmiga stränder, traditionell mat och örikets livliga kultur. Jamaicas all inclusive-resorter är förstklassiga, så du kan njuta av hotellets stränder och lugn. Detta balanseras av staden Kingstons färgglada gatumålningar, musikklubbar och romprovningar. Både TUI och Tjäreborg arrangerar semesterresor från Helsingfors-Vanda till Jamaica.

Arktiska Bodø i norra Norge är en av Europas kulturhuvudstäder för 2024. Denna stad vid Norska havets kust är känd för sina magnifika fjord- och bergslandskap: staden är ett utmärkt centrum för vandringar och andra utflykter. Bodø fungerar också som en inkörsport till den världsberömda ögruppen Lofoten, som ligger bara en färjetur från staden. Dessutom har Bodø ett omfattande utbud av musik, bildkonst och föreställningar som kan avnjutas utomhus och i naturen. Finnair flyger direkta reguljärflyg från Helsingfors-Vanda till Bodø fem gånger i veckan i juni–augusti 2024.

Den polska universitetsstaden Wrocław är Finnairs nya sommardestination i Europa. Wrocław är en traditionell universitetsstad och en utmärkt veckoslutsdestination för dem som letar efter en stadssemester. Staden är väl värd en romantisk kvällspromenad på katedralön: i skymningen rör sig en lamptändare genom dess gator, vars uppgift är att tända alla öns 103 gaslyktor. Från och med april kommer det att gå reguljärflyg till staden från Helsingfors-Vanda alla dagar i veckan.

Japans traditionella Osaka har fått ett rykte som landets gatumatshuvudstad, vilket gör den till ett perfekt resmål för matälskare och finsmakare. Den lokal gatumaten är också billig: priserna på rätterna är vanligtvis omkring 5–10 euro. Under sommarsäsongen flyger Finnair direkt från Helsingfors-Vanda till Osaka fem gånger i veckan.

Den klassiska destinationen London är ett utmärkt val även i år. Londons konstinstitutioner och museer upplever just nu en tid av blomstring, och årets kulturresmål erbjuder ett utsökt utbud av olika utställningar, pjäser och museer. Finnair, Norwegian och Ryanair har flera reguljärflyg i veckan från Helsingfors-Vanda till London.

Sloveniens huvudstad Ljubljana är årets joker. I år är staden särskilt tilltalande som destination, eftersom en helt ny, över 3 000 kilometer lång cykelväg, Trans Dinarica, öppnas på sommaren och tar sina resenärer från Slovenien genom Balkanländerna i fantastiska bergslandskap. I sommar kan du alltså vara bland de första att uppleva ett cykeläventyr som kan bli en av Europas favoritrutter. Finnair flyger direkta reguljärflyg från Helsingfors-Vanda till Ljubljana i april–oktober 2024.

Läs Mondos hela artikel här