Ohita navigaatio

Tutustu Helsinki-Vantaan lentoaseman kulkuyhteyksiin ennen matkaasi

Artikkeli julkaistu
25.01.2024 klo 08:05
Matkustaja sisäänkäynnin edessä matkalaukun kanssa.
Matkustus
Pääset Helsinki-Vantaan lentoasemalle vaivattomasti junalla, bussilla, taksilla tai omalla autollasi. Lentokentältä on hyvät kulkuyhteydet ympäri pääkaupunkiseutua ja Suomea. Lentokentällä on myös katettu pyöräparkki.

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee 20 kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Matka taittuu junalla ja autolla noin puolessa tunnissa. Bussimatka kestää noin 40–50 minuuttia. Lentoaseman tuloaulasta löydät juna-, bussi- ja taksiaseman, vuokra-autot, pyöräparkin ja modernit pysäköintitilat.

  1. Juna

Juna-asema sijaitsee suoraan terminaalin alla. Tulo- ja lähtöauloihin on suora yhteys hissillä ja liukuportailla. Lentoaseman ja Helsingin keskustan välillä liikennöivät P- ja I-junat. Matka-aika on noin 30 minuuttia. Lippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai lentoasemalla laiturialueen lippuautomaatista. Aikataulut ja hinnat saat HSL:n nettisivuilta.

Helsinki-Vantaan ja muun Suomen välillä voi kätevästi liikkua yhdellä junalipulla. Lentokenttäjuniin I ja P pääset vaihtamaan helpoiten Tikkurilan ja Pasilan asemilla. Lue lisää kaukoliikenteen aikatauluista ja hinnoista VR:n nettisivuilta.

  1. Bussi

Bussiasema sijaitsee terminaalin edustalla saapuvien lentojen tasolla. Lentoaseman ja Helsingin keskustan välillä liikennöi HSL:n runkolinja 600. Matka-aika on noin 40 minuuttia. Lippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai lentoasemalla laiturialueen lippuautomaatista. Lisätietoa saat HSL:n nettisivuilta.

Lentoasemalle liikennöi useita kaukoliikenteen linja-autoja muun muassa Turun, Tampereen ja Lahden suunnasta. Aikataulut ja hinnat saat Matkahuollon nettisivuilta.

  1. Pysäköinti

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on neljä pysäköintitaloa ja yksi ulkopysäköintialue terminaalin edustalla. P1 Premium ja P2 -taloista on hissiyhteys tuloaulaan. Katso porttiasi lähimmät pysäköintipaikat, sähköautojen latauspaikat ja pikaparkit, sekä lisätietoa pysäköinnistä liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella.

Helsinki-Vantaalla palvelee lisäksi useita autovuokraamoita, joiden toimipisteet löytyvät tuloaulasta pysäköinnin neuvontapisteen edustalta.

  1. Taksi

Taksit jättävät matkalle lähtevät matkustajat suoraan terminaalin pääoven eteen, josta on sisäänkäynti lähtöselvitykseen. Lentoasemalta poistuvia matkustajia palvelee saapuvien lentojen kerroksessa sijaitseva taksiasema. Takseja on saatavilla ympäri vuorokauden. Taksiasemalla on neljä kaistaa, joilta matkustaja voi valita itselleen sopivan taksin.

  1. Matkustajien noutaminen ja saattaminen

Voit saattaa matkustajat lentokentän pääsisäänkäynnille lähtevien lentojen tasolle. Voit pysähtyä terminaalin eteen, mutta pysäköinti etuovien edessä ei ole sallittua. Jos haluat saattaa matkustajan terminaalin sisälle, voit ajaa pikaparkkiin tuloaulan edustalle.

Kun noudat matkustajia lentokentältä, aja pikaparkkiin tuloaulan edustalla. Voit myös ajaa P1 ja P2-pysäköintihalleihin.

  1. Pyöräparkki

Lentoaseman pyöräparkki sijaitsee terminaalin edustalla bussiaseman vieressä. Maksuton pyöräparkki on katettu. Pyörän voi lukita rungosta kiinni tukevaan telineeseen, joita alueella on kymmeniä. Pyöräparkki on valvottu, mutta omaisuuden säilyttäminen alueella tapahtuu jokaisen omalla vastuulla. Sähköpyörän lataaminen ei ole mahdollista.

Helsinki-Vantaan kulkuyhteydet

Helsinki-Vantaan pysäköinti