Ohita navigaatio

Upeat tunturit ja Lapin lomakohteet ovat pohjoisen valttikortti – tutustu Kittilän lentoasemaan

Artikkeli julkaistu
19.01.2024 klo 09:11
Revontulet Lappi
Reitit & Kohteet
Kittilän lentoasemalta on erinomaiset yhteydet moniin Lapin tärkeisiin lomakohteisiin ja hiihtokeskuksiin. Suoraan lentoaseman porttialueelta matkustajat pääsevät ihailemaan Levin, Ylläksen ja Aakenuksen tuntureita.

Kittilän lentoasema sijaitsee Pohjois-Suomessa, noin 5 kilometriä Kittilän kunnan keskustasta. Kittilän lentoasemalta on erinomaiset yhteydet Lapin tuntureille ja lomakohteisiin, minkä vuoksi se on matkailijoiden ja turistien suuressa suosiossa.

Kun talvi saapuu, lentoliikenne Kittilään moninkertaistuu. Joulukuussa lentoja on parhaillaan 30 päivässä. Vuonna 2023 lentoaseman kautta kulki 375 000 matkustajaa, joista lähes kolmasosa matkustivat marras-joulukuun sesongin aikana.

Kittilään on tällä hetkellä suoria lentoja kolmesta eri kohteesta Euroopassa: Düsseldorfista, Riiasta ja Münchenistä. Kittilä yhdistyi lisäksi marras-joulukuun matkustussesongin aikaan Ison-Britannian Manchesteriin ja Lontooseen. Kotimaan sisäisiä lentoja Kittilään on Tampereelta ja Helsingistä.

Lentoaseman päällikön vinkit Kittilään ja tuntureille

Kittilästä matkaa sujuvasti Lapin lomakohteisiin ja hiihtokeskuksiin. Kittilän lentoaseman päällikkö Jonna Pietilä jakaa matkustusvinkkinsä Kittilän lähialueille.

"Taianomaiset tunturit ovat yksi Lapin valttikorteista. Suoraan Kittilän lentoaseman porttialueilta näkyy komeasti tunturit: Levi, Ylläs, Aakenus ja Kätkä. Noin tunnin matkan päässä lentoasemalta sijaitsee myös Muonio ja Pallastunturi, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma."

"Levillä sijaitseva joulupukin mökki on yksi Levin ikonisimmista kuvauspaikoista. Mökin terassilta avautuu henkeäsalpaava maisema tuntureille. Mökki on saavutettavissa läpi vuoden."

Tutustu lentokenttään

  • Perustamisvuosi: Kittilän lentoasema perustettiin vuonna 1979.
  • Työntekijät: Lentokentällä työskentelee yhteensä 13 henkilöä, sesonkiaikana lähes 40 työntekijää.
  • Matkustajamäärä: Vuonna 2023 lentomatkustajia oli 375 000.
  • Lentoyhteydet: Kittilä yhdistyy tällä hetkellä suorin lennoin kolmeen eri kohteeseen Euroopassa. Liikenne Kittilään on vilkasta erityisesti talvisin ja joulukuussa lentoja voi olla jopa 30 päivässä.

Tutustu Kittilän lentoasemaan sekä lähteviin ja saapuviin lentoihin.

Katso Kittilän lentoaseman palvelut täältä.

Lue täältä, miten Kittilän lentoaseman turvatarkastus toimii.

Artikkelin pääkuva: Thomas Kast / Visit Finland