Katseluterassi

Helsinki-Vantaan katseluterassilta on upeat näkymät kiitotie 1:lle ja 2:lle sekä asematasolle, koneiden rullaus- ja pysäköintipaikoille.

Katseluterassilla on kaksi osaa: sisäterassi ja ulkoterassi (ulkoterassi talvisin suljettu). Lämpimissä sisätiloissa on virvoitusjuoma-automaatti, Helsinki-Vantaan historiasta kertova valokuvanäyttely sekä saapuvien ja lähtevien lentojen näytöt.

Kulkuohjeet

Katseluterassi sijaitsee noin 150 metrin päässä terminaalista sinilasisen toimistorakennuksen katolla. Tuloaulan uloskäynniltä pääsee kävellen katettua jalkakäytävää pitkin hotelli Hiltonin suuntaan seuraamalla tuulipussiopasteita.

Hissi vie viidenteen kerrokseen asti, josta pitää nousta jalan kerros ylemmäs. Vaunuja tai rattaita ei voi viedä hissillä katseluterassille, vaan ne on jätettävä sisäänkäyntikerrokseen ulko-oven viereen. Liikuntarajoitteisia pyydämme ottamaan yhteyden Finavian neuvontaan yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse 0200 14636 (24h, pvm/mpm) viimeistään 24 tuntia ennen katseluterassille saapumista. Hyviä aikoja saapua katseluterassille on ruuhka-aikojen ulkopuolella klo 9-13.

Lähimmät pysäköintialueet ovat P1 Premium, P2 ja P5. Busseista ja junista saat lisätietoa sivuiltamme.

Lisää tietoa lentokoneiden katselusta ja spottauksesta

Muita lentokoneiden katselu- ja kuvauspaikkoja terminaalissa ja lentokentän liepeillä

Lue kolmiosainen juttusarjamme "Spottaajan matkassa"

1. osa: Helsinki-Vantaan näköalaterassilla

2. osa: Lemminkäisen kalliolla ja Katariinantiellä

3. osa: Spottausvinkkejä

Kerro kokemuksistasi ja jaa mielipiteesi Twitterissä #HELview.