Ohita navigaatio

Neljä vinkkiä stressittömämpään matkustamiseen lasten kanssa

Artikkeli julkaistu
11.10.2017 klo 06:00
Arkistointipäiväys
Äiti ja pieni lapsi istuvat matkatavarakärryssä.
Matkustus
Huomio, pienten lasten kanssa matkustavat vanhemmat! Tässä lista lentokentän lapsiystävällisistä aktiviteeteista sekä vinkkejä, joiden avulla perheen pienimmät viihtyvät matkalla.

Syysloma on hyvä tilaisuus päästä matkalle perheen kanssa. Vanhemmille tarjoutuu tilaisuus luoda ihania muistoja lapsille ja opettaa, mitä kaikkea maapallolta löytyykään. Lapsille retket ovat seikkailuita vailla vertaa: lentokentät ja lentokoneet ovat mitä upeimpia tutkimuskohteita.

Tässä neljä hyväksi todettua vinkkiä, joiden avulla matkustaminen lasten kanssa sujuu stressittömämmin!

1. Aikainen lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta – ei ongelmaa

Kolmen kilometrin säteeltä lentoasemasta löytyy seitsemän hotellia, ja GLO Hotelli on jopa kentän sisällä! Kahden lapsen äiti vinkkaa, että kentälle kannattaa mennä jo edellisenä iltana.

2. Tiedossa pitkä matka?

Tämä soittolista virkistää koko porukkaa Jos edessä on pitkä matka, soittolistaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Hyvät kappaleet nostavat hymyn kaikkien huulille niin pakatessa, matkalla kuin lentoa odottaessakin.

Kuuntele koko lista Spotifystä.

3. Löydä Helsinki-Vantaan lentoaseman parhaat paikat ja palvelut

Kentältä löydät useita leikkialueita, joissa perheen pienimmät voivat polttaa ylimääräistä energiaa (portit 16, 20, 30 ja 38). Lähellä porttia 16 on myös peliluola, jossa vanhemmat lapset ja teini-ikäiset viihtyvät. Alla olevaan karttaan on merkitty joitain Helsinki-Vantaan hyödyllisiä pisteitä lapsiperheille.

4. Muista lelut lennolle

Rauhallisetkin lapset muuttuvat helposti levottomiksi pitkillä lennoilla. Lentokentän kaupoista voit poimia viime hetken pelastuksen: esimerkiksi uuden lelun, jossa riittää tutkimista koko lennon ajaksi. Leluja myyvät kaupat löydät tästä.

Lue vinkit, mikäli lapsesi matkustaa yksin lentokoneessa.