Ohita navigaatio

Lapsiperheen vinkki aikaiselle lennolle: Kentälle jo edellisenä iltana

Artikkeli julkaistu
18.01.2017 klo 07:00
Arkistointipäiväys
Laura Friman sohvalla lapsiensa kanssa.
Matkustus
Miten käynnistät loman oikealla jalalla, vaikka lentosi lähtisikin varhain aamulla?

Lentämisen pitäisi aina olla mahdollisemman vaivatonta, etenkin silloin kun kyseessä on varhain aamulla lähtevä lomalento.

Turkulainen Laura Friman perheineen viettää lentoa edeltävän yön usein Helsinki-Vantaan lentokenttähotellissa. Ajatuksena on välttää aikaisen lennon tuomia logistisia haasteita ja tehdä matkaan lähdöstä mukavampaa.

”Asumme Turussa, ja idea olla hotellissa yötä lähti siitä, kun ostimme liput lennolle, joka lähti kello seitsemän aamulla. Laskimme, että meidän pitäisi lähteä Turusta neljän aikaan ja tajusimme, että on järkevämpää mennä jo edellisenä yönä kentälle”, kertoo Friman, jolla on kaksi alle kouluikäistä lasta, Sulo ja Uljas.

Etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta Helsinki-Vantaalle saapuville yön viettäminen lentokenttähotellissa on varteenotettava vaihtoehto riippumatta siitä, onko matkaseurana jälkikasvua vai ei.

”Huomasimme että on mukavampaa aloittaa matka, kun ehtii edeltävänä iltana rentoutumaan ja orientoitumaan reissuun. Se tuo tavallaan ylimääräisen yön matkaan”, Friman sanoo.

Hotellitarjonta on Helsinki-Vantaan läheisyydessä hyvä. Alle kolmen kilometrin säteellä lentokentästä sijaitsee seitsemän hotellia, joista yksi, GLO Hotel, on lentokentän sisällä. Palvelutarjonta on lisääntynyt uusien kauppojen, ravintoloiden ja parturikampaamon myötä.

”Useimmiten olemme olleet yötä Hiltonissa ja jättäneet auton pitkäaikaisparkkiin. Lentokentän Alepasta olemme hakeneet iltapalaa ja matkaeväitä. Starbucksin avaaminen kentälle oli tietenkin kiva juttu,” kertoo Friman.

Perheenäiti suosittelee kuitenkin ostamaan sellaiset lennot, ettei paluumatkalla tarvitse yöpyä hotellissa ennen kotiin pääsyä.

Lue lisää lentoaseman sisällä sijaitsevasta GLO Airport -hotellista