Hyppää pääsisältöön

Lukutoukan lentokenttävinkit

Julkaistu
15.02.2018 klo 09:00
Book swap
Helsinki-Vantaalla lennon lähtöä odotellessa ennättää uppoutua suosikkikirjaansa – ja hengähtää hetken hiljaisuudessa.

Tekipä mielesi sitten uppoutua vanhaan kunnon kirjaan tai löytää jotain kevyttä ja nopeaa silmäiltävää, kuten aikakauslehtiä, lentoasemalla odottelu tarjoaa oivan mahdollisuuden nauttia lukemisesta. Pidä mielessä nämä vinkit seuraavan kerran, kun koneeseen nousemiseen on vielä aikaa, ja haluat viihtyä painetun sanan parissa.

1. Koukkaa kirjanvaihtopisteelle 

Lennon lähtöä odottelevan lukutoukan on syytä suunnata Helsinki-Vantaan lentoaseman ainutlaatuiseen Book Swap -kirjanvaihtopisteeseen. Matkustajat voivat ottaa Kainuu-tilan kirjanvaihtopisteestä mukaansa matkalukemista täysin maksutta. Samalla voi jättää oman jo luetun kirjansa Book Swap -pisteelle muiden matkustajien iloksi.  

Tämän erityisen nurkkauksen idea syntyi lentoaseman kanta-asiakkaiden keskuudessa. Vuonna 2011 Finavia ja Finnair lähettivät kahdeksan laadunmetsästäjää matkalle eri puolille maailmaa tehtävänään kehittää lentoasemakokemusta. Näiden Quality Huntereiden ideoimista keksinnöistä juuri kirjanvaihtopiste on yhä yksi suosituimmista.  

Lue lisää osoitteessa https://www.finavia.fi/fi/lentoasemat/helsinki-vantaa/palvelut/book-swap  

2. Suomalainen Kirjakauppa ja WHSmith palveluksessasi 

Kovakantinen, pokkari vai sittenkin aikakauslehti? Odotitpa sitten koneeseen nousua tai jatkolennon lähtöä, hyvä lukemisto on olennainen osa ajan kulumista viihtyisästi lentokentällä.  

Helsinki-Vantaalla on kaksi Suomalaista Kirjakauppaa (lähtöportti 14 ja lähtöportti 27), jotka myyvät suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä kirjoja. 

WHSmith (terminaali 2:n lähtöselvitysaula, terminaali 1:n saapuvien aula ja portit 15, 29 ja 53) taas tarjoaa sanoma- ja aikakauslehtiä sekä makeisia, pieniä matkatarvikkeita, hygieniatuotteita, leluja ja pelejä. 

Lue lisää osoitteessa https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2016/finavia-tuo-matkustusymparistoihin-erikoistuneen-kioskikonkari-whsmithin-suomeen 

3. Kotimaisen kirjallisuuden helmiä 

Etsitkö viime hetken tuomisia kotimaasta? Jos kuksat ja porontaljat eivät inspiroi, löytyy kentältä myös suomalaista kirjallisuutta tuliaisiksi. Helsinki-Vantaalta löydät englanniksi käännettynä kotimaista sanataidetta Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta aina suomalaisten pahimpia sosiaalisia painajaisia kuvaaviin nokkeliin sarjakuviin.  

Lue lisää osoitteessa https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2016/kotimaa-kansissa-parhaat-suomi-kirjat-tuliaisiksi  

4. Sinulle, joka kaipaat omaa rauhaa  

Vaikka lentokentän vilske on osa matkustamisen viehätystä, välillä on hyvä päästä rauhoittumaan. Helsinki-Vantaalla on monta rauhallista paikkaa, joissa keskittyä etätyöhön, ottaa nokoset tai vain lueskella itsekseen. 

Lue lisää osoitteessa https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2017/viisi-rauhoittumispaikkaa-helsinki-vantaalla  

Mitä tehdä lentoa odotellessa: 4 askelta leppoisaan lentokenttäshoppailuun 

 

Matkustus