Skip navigation

Ajokaistat ja bussilaiturit muuttuneet terminaali 2:n edessä - varaudu ruuhkiin

Artikkeli julkaistu
29.01.2019 klo 14:46
Bussi sisältä
Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen rakennustyöt etenevät ja aiheuttavat liikennemuutoksia terminaali 2:n edustalla 4. helmikuuta alkaen.

Terminaali 2:n lähtötason edustalla sijaitseva ajotie on muuttunut yksikaistaiseksi. Pyydämme matkustajia saattavia autoilijoita huomioimaan, että pysähtyminen terminaalin ovien edessä on sallittu vain hetkellisesti matkustajien jättämiseksi.

Tila terminaali 2:n edustalla on nyt aikaisempaa ahtaampi, joten edes lyhytaikainen pysäköinti tai ajoneuvosta poistuminen ovat kiellettyjä. Saattajia ja vastaanottajia varten on varattu oma pikaparkki P3-pysäköintihallista. Helmikuun ajan tarjoamme tunnin maksutonta pysäköintiaikaa P3 Pikaparkkiin.

Bussit eivät enää aja lähtevien tasolle, vaan sekä jättävät että ottavat matkustajat kyytiin saapuvien tasolla. Katso uudet laiturien paikat kartalta.

Rakennustöiden yhteydessä terminaalin pohjakerroksessa ja edustalla ulkona sijainneet liukukäytävät ovat poistuneet käytöstä helmikuun alussa. Terminaalin eri kerrosten välillä voi toistaiseksi liikkua ainoastaan terminaalin sisäkautta. Uudet liukukäytävät ovat rakenteilla.

Muutokset ovat osa Finavian jätti-investointia Helsinki-Vantaalla. Kehitysohjelman tavoitteena on laajentaa lentoasemaa ja valmistautua palvelemaan 30 miljoonaa matkustajaa sekä varmistaa Helsinki-Vantaan asema Pohjoismaiden johtavana kaukoliikennekenttänä ja suosittuna eurooppalaisena vaihtoasemana.

Pahoittelemme töistä aiheutuvia melu- ja muita häiriöitä.

Autoilija, katso tästä miten pysäköinti on muuttunut

HSL:n bussit ja Finnair City Bus liikennöivät vain terminaalin 2:sta

Matkustus