Skip navigation

Helsinki-Vantaan uusi bussiasema avattu 15.5.

Artikkeli julkaistu
14.05.2019 klo 11:04
Matkustajia saapumassa avautuvista lasiovista.
Terminaali 2:n bussien jättö- ja lähtölaiturit sekä invataksien odotusalue ovat siirtyneet tuloaulan edustalta hotelli Scandicin edustalle.

Myös hotellibussit ja Finavian parkkibussi ovat siirtyneet uudelle bussiasemalle. Niiden nouto- ja jättöpaikat sijaitsevat P5-pysäköintitalon edustalla Lentäjäntiellä.

Myös linja-autoliikenteen ajoreitti lentoaseman alueella muuttuu. Bussit ajavat jatkossa Helsinki-Vantaan bussiasemalle Teletien-Lentäjäntien kautta, eivätkä enää Terminaalitieltä kuten aikaisemmin.

Bussiasemalle valmistuu kesäkuun alkupuolella liukuportaat, joita pitkin pääsee kätevästi suoraan terminaali 2:n lähtöselvityskerrokseen. Terminaalista bussiasemalle pääsee puolestaan tuloaula 2B:n kautta.

Liikkuminen terminaalien välillä

Terminaali 1:n ja 2:n välillä pääsee kävellen kulkemaan ainoastaan sisäkautta, niin sanottua terminaalien välistä yhdyskäytävää pitkin. Terminaalista toiseen voi liikkua myös Finavian ilmaisella parkkibussilla. Pysäkit sijaitsevat terminaali 1:n edustalla laiturilla 10 ja terminaali 2:n bussiasemalla laiturilla 57.

Parkkibussi kulkee noin 15 minuutin välein aamusta kello 3.30 alkaen yöhön kello 1.30 asti. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä bussi kulkee ympäri vuorokauden.

Muutos liittyy Helsinki-Vantaan laajentamiseen ja sen terminaali 2:n rakennustöihin.

Matkustus