Ohita navigaatio

Suomesta voi ensi vuonna lentää suoraan Georgiaan – Wizz Air laajentaa jälleen Turun reittivalikoimaa

Artikkeli julkaistu
26.06.2019 klo 13:53
Turun lentoaseman sisäänkäynti
Matkustus
Koronaviruspandemia on aiheuttanut ennennäkemättömän tilanteen lentoliikenteeseen. Vaikutukset näkyvät tällä hetkellä muun muassa lentoreittien keskeytyksinä ja uusien reittiavausten lykkäytymisinä. Tarkista aina ajankohtaisimmat tiedot lentoyhtiön omilta sivuilta. Päivitämme ajantasaista tietoa sekä keskeytetyistä ja lykkääntyneistä reiteistä että uusista reittiavauksista Finavian uutishuoneelle, mutta emme päivitä vanhoja reittiavaustiedotteita.

Unkarilainen lentoyhtiö Wizz Air ilmoitti aloittavansa suorat lennot Turusta Kutaisiin, Georgiaan loppuvuodesta 2020.

Reittiä aiotaan liikennöidä kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Wizz Air on aivan hiljattain laajentanut Turun lentoreittejä yhteydellä Puolan Krakovaan. Lähipäivinä on avautumassa jälleen uusia reittejä, kun Wizz Air aloittaa suorat lennot Turusta Lontooseen 2. heinäkuuta, Pohjois-Makedonian Skopjeen 31.7. ja Varsovaan kesän 2020 aikana.

Kutaisi on Georgian yksi suurimmista kaupungeista, joka on toiminut keskiajalla Georgian kuningaskunnan pääkaupunkina. Rioni-joki virtaa tämän historiallisen kaupungin läpi.

Turun lentoaseman kasvunäkymät näyttävät uusien reittiavauksien myötä hyvältä. Uudet lentoyhteydet ja lisävuorot ovat jo kasvattaneet Turun lentoaseman matkustajamääriä. Tuoreimpien tilastojen mukaan toukokuun 2019 kokonaismatkustajamäärät ovat merkittävästi nousseet Turun lentoasemalla verrattuna edelliseen vuoteen.

Päivitys 10.1.2020: Reittiavaus Turusta Kutaisiin tapahtuu loppuvuodesta 2020. Ei kesällä 2020.

Päivitys 10.1.2020: Reittiavaus Varsovaan kesällä 2020.