Ohita navigaatio

Finavialle lisälaina Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysohjelmaan

Artikkeli julkaistu
25.10.2021 klo 15:12
Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi pääsisäänkäynti
Finavia ja Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ovat allekirjoittaneet 15 vuoden ja 25 miljoonan euron lainasopimuksen, jolla rahoitetaan Helsinki-Vantaan lentoaseman investointiohjelman neljättä ja viimeistä vaihetta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ollut vuodesta 2014 lähtien käynnissä mittava laajennus- ja uudistushanke. Investoinnin kokonaisarvo on noin miljardi euroa, ja NIB myönsi 150 miljoonan euron lainan hanketta varten vuonna 2015. NIB osallistuu nyt Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennuksen ja nykyaikaistamisen rahoittamiseen 25 miljoonan euron lisälainalla.

Finavian suuren investoinnin tavoitteena on kehittää lentoaseman palveluita ja asiakaskokemusta sekä vahvistaa Helsinki-Vantaan kilpailuasemaa merkittävänä eurooppalaisena lentoasemana, joka toimii erityisesti Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen solmukohtana. Investointiohjelman neljännessä ja viimeisessä vaiheessa on tällä hetkellä meneillään terminaali 2:n uudistustyö.

”Helsinki-Vantaan kehittäminen on pitkän aikavälin investointi, jonka tavoitteena on varmistaa, että tämä merkittävä pohjoismainen lentoliikenteen solmukohta vastaa matkustajien tarpeisiin myös tulevaisuudessa. Huomionarvoista on myös se, että Finavian kaikki lentoasemat, myös Helsinki-Vantaa, ovat hiilineutraaleja, ja yhtiö tavoittelee nyt nettonollapäästöisyyttä”, sanoo NIBin toimitusjohtaja André Küüsvek.

Koronapandemialla on ollut merkittävä vaikutus Finavian ja koko ilmailualan toimintaolosuhteisiin. Finavia on siitä huolimatta jatkanut Helsinki-Vantaan strategisen kehitysohjelman toteuttamista suunnitelmien mukaisesti.

Nämä pitkän aikavälin investoinnit tukevat koko lentoasemaverkostoa ja edistävät Suomen taloutta. Investoinnit myös kasvattavat Helsinki-Vantaan kapasiteettia. Koko investointiohjelman on määrä valmistua vuoteen 2023 mennessä.

Lähde: Pohjoismaiden Investointipankin lehdistötiedote 25.10.2021

Lue lisää

Helsinki-Vantaan kehitysohjelma

Terminaali 2 avautuu 1.12.2021

Raportointi