Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan lentoaseman taksipalveluiden kilpailutus on päättynyt

Artikkeli julkaistu
23.07.2021 klo 08:26
Taxi station T2-expansion
Yritys
Lentoasemayhtiö Finavia on saanut päätökset Helsinki-Vantaan taksipalveluiden kilpailuttamisessa. Kilpailutuksen myötä Helsinki-Vantaalla toimivat sopimustaksit ovat 1. tammikuuta 2022 alkaen Mankkaan Taksi Oy, Taksi Helsinki Oy ja Menevä Oy.

‒ Taksipalvelut ja niiden laatu ovat hyvin tärkeitä asioita lentoasemalle. Sujuvat taksipalvelut parantavat asiakaskokemusta ja sen takia haluamme varmistaa, että palvelutaso Helsinki-Vantaalla tukee Finavian tavoitteita, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman maaliikenteen kehittämisestä vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Finavia haluaa tukea liikenteen päästöjen vähentämistä. Finavia myöntää muun muassa nollapäästöisille autoille etuajo-oikeuden taksialueelle verrattuna korkeampipäästöisiin autoihin. Ympäristövastuullisuuden lisäksi tärkeä osatekijä kilpailutuksessa oli kuluttajahinta asiakkaille.

Kilpailuttamalla lentoaseman taksipalvelut, Finavia varmistaa, että:

  1. matkustaja voi valita taksin, joka ilmoittaa hintansa asiakkaalle näkyvästi taksiasemalla ja jolle on kilpailutuksessa määritelty enimmäishinta.
  2. taksiasemalla on aina saatavana takseja, myös yöllä ja ruuhka-aikaan.
  3. ajoneuvot ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä ja kuljettajat palvelevat useammalla eri kielellä.
  4. takseja on lentoasemalla riittävästi ja liikennejärjestelyt ovat sujuvat.

Helsinki-Vantaan kehitysohjelman myötä taksipalvelut siirtyvät paraatipaikalle

Tällä hetkellä taksipalvelut Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevat terminaali 1:n edessä. Kyseessä on väliaikainen taksijärjestely, josta voit lukea lisää tiedotteestamme.

Kehitysohjelman myötä taksiliikenne siirtyy joulukuun alussa terminaali 2:n välittömään läheisyyteen. Taksipalvelukilpailutuksen voittaneet yhtiöt aloittavat 1.1.2022 toimintansa terminaali 2:sta, sopimustakseille varatuilla kaistoilla.