Ohita navigaatio

Vietätkö aikaa Helsinki-Vantaalla välilaskulla lasten kanssa? Näin saat kaiken irti stopistasi

Artikkeli julkaistu
22.10.2021 klo 15:44
Tytöt katselevat lentokoneita asematasolla.
Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa vaihtomatkustajalle paljon palveluita. Lasten kanssa matkustava vanhempi voi hetkeksi hengähtää lentojen välillä ja päästää perheen pienimmät purkamaan energiaansa leikkitiloihin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kattavasti palveluita lapsiperheille, joten välilaskusta voi nauttia koko perhe. Porttialueelta saa lainattua vaihdon ajaksi rattaat, jossa leikki-ikäiset voivat istua.

─ Terminaalissa on paljon tilaa liikkua, bongata lentokoneita ja ihmetellä asematason erikoisia ajoneuvoja, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajapalveluyksikön päällikkö Hanna Hämäläinen Finaviasta.

Lasten leikkipaikka, jossa on keltainen leikkimökki.

Finavia edellyttää lentoasemalla maskien käyttöä matkustajilta, mutta se ei koske lapsia.

Schengen-puolella portin 20 vieressä on leikkipaikka, jossa perheen pienimmät voivat temmeltää suomalaisessa kesämökkimaisemassa. Non-Schengen-puolella kaiken ikäiset voivat purkaa energiaa ja verrytellä Olohuone Majassa portin 52 läheisyydessä.

Girl checking christmas calendar.

Joulutuvassa (portti 40) voi käydä koputtamassa pienen pieneen tonttuoveen ja kurkistella joulukalenterin luukkuihin. Tuvassa pääsee myös tutustumaan suomalaiseen saunaan.

Käy katsomassa muumeja, herkuttele

Ruokailuun Helsinki-Vantaalla on useita vaihtoehtoja loungeista ravintoloihin ja pikaruokaloihin. Non-Schengen-puolella Moomin Coffee (portti 40) on välilaskun ehdoton vetonaula, josta saa pientä purtavaa koko perheelle.

Moomin cafe.

Schengen-puolen Espresso Housesta (portti 29) ja Cafe Torista (portti 26) nappaa nopeasti välipalaa ja kahvit. Richie’s Gourmet Hot Dogista (portti 19) tai Burger Kingistä (portti 29) saa koko perheelle maistuvat pikaruoka-annokset. Annoksia voi ottaa myös näppärästi mukaan lennolle take away -paketeissa.

─ Kaikki ravintolat tarjoavat lapsille sopivia annoksia, syöttötuoleja ja lämmittävät tarvittaessa perheen pienimpien omat ruoat ja tuttipullot, kertoo Hämäläinen.

Family eating in lounge.

Helsinki-Vantaan loungeista Plaza Premium loungessa (portti 40, Non-Schengen) ja Finnairin loungessa (portti 22, Schengen) on lapsille omat leikkitilat.

Rauhalliset imetystilat ja lastenhoitohuoneet

Levollista tilaa lapsen hoitamiseen lentojen välissä kaipaavalle non-Schengen-puolella on portin 40 kohdalla imetystila. Siellä on myös mikroaaltouuni, lastenhoitotila ja erillinen wc.

– Helsinki-Vantaalla on useita rauhallisia lastenhoito- ja imetystiloja. Vessojen yhteydessä on erillisiä lastenhoitotiloja, joissa vaipanvaihto onnistuu. Monessa lastenhoitotilassa on myös pieni wc-istuin tai potta lapselle, kertoo Hämäläinen.

Lastenhoitotarvikkeita on myös esteettömissä vessoissa, jossa on reilummin tilaa toimia lasten kanssa.

Lataa akut välilaskun aikana

Välilaskun aikana saa helposti täyteen myös vesipullot ja älylaitteiden akut. Suomalainen vesijohtovesi on laadukasta ja puhdasta, joten vesipullot voi täyttää lentoaseman vesipisteissä, joita on sekä Schengen että Non-Schengen alueella. Non-Schengenin vesipisteistä saa lisäksi kuumaa vettä.

Girl running.

Lentoaseman Wi-Fi palvelee kaikkia matkustajia, ja älylaitteet voi ladata kätevästi seuraavaa lentoa varten joko USB-pisteestä tai pistorasiasta, joita löytyy runsaasti etenkin porttialueilta.

─ Rennon välilaskun jälkeen matkaa on helppo jatkaa hyvillä mielin, toteaa Hämäläinen.

Lasten kanssa matkustamiseen löydät lisää neuvoja Finavian Little Airport -sivuilta.