Ohita navigaatio

Kuopion ja Tampere-Pirkkalan lentoasemilla aloittavat uudet sopimustaksiyhtiöt helmikuussa

Artikkeli julkaistu
19.12.2022 klo 14:54
Talvinen kuva Tampere-Pirkkalan lentoaseman terminaalirakennuksesta.
Yritys
Lentoasemayhtiö Finavia on solminut sopimukset kolmen taksiyhtiön kanssa, jotka tarjoavat kuljetuspalveluita Kuopion ja Tampere-Pirkkalan lentoasemilla. Sopimukset astuvat voimaan 1. helmikuuta 2023.

Haluamme tarjota lentomatkustajille sujuvan matkustuskokemuksen ja pitää palvelutason mahdollisimman hyvänä kaikilla lentoasemillamme. Meillä on hyviä kokemuksia vastaavista sopimuksista muilla lentokentillämme, Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen sanoo.

Sopimusyhtiöiksi Kuopion lentoasemalle on valittu Kuopion Taksiykköset ja Menevä Oy sekä Tampere-Pirkkalan lentoasemalle Tatsilla Oy. Sopimusyhtiöt huolehtivat muun muassa siitä, että takseja on saatavilla lentoasemalla aina, kun on reittilentoja.

Muutoksia taksijärjestelyihin

Kun sopimukset helmikuussa astuvat voimaan, muuttuvat myös taksijärjestelyt terminaalin edustalla.

Sopimusyhtiöiden autoille varataan oma kaista, joka sijaitsee terminaalin pääoven edessä.

Muut taksit ohjataan toiselle taksikaistalle. Kuopion lentoasemalla on lisäksi oma odottelualue ennakkoon tilatuille takseille.

Sopimusyhtiöiden valinta

Finavia järjesti avoimen kilpailutuksen, joka koski Kuopion ja Tampere-Pirkkalan lentoasemien taksikaistojen käyttöä. Kriteerinä oli muun muassa kyky tarjota tietty palvelutaso.

Finavia ei kilpailuttanut taksien asiakashintoja, vaan taksiyhtiöt vastaavat hinnoittelustaan.

Matkustajat voivat jatkossakin vapaasti valita taksiyhtiön, jota haluavat käyttää.