Hoppa över navigering

Nya avtalstaxibolag börjar på flygplatserna i Kuopio och Tammerfors-Birkala i februari

Article published
19.12.2022 kl 14:54
Talvinen kuva Tampere-Pirkkalan lentoaseman terminaalirakennuksesta.
Företag
Flygplatsbolaget Finavia har ingått avtal med tre taxibolag som tillhandahåller transporttjänster på flygplatserna i Kuopio och Tammerfors-Birkala. Avtalen träder i kraft den 1 februari 2023.

‒ Vi vill ge flygpassagerarna en smidig reseupplevelse och upprätthålla bästa möjliga servicenivå på alla våra flygplatser. Vi har goda erfarenheter av liknande avtal på våra andra flygplatser, säger Jani Jolkkonen, direktör för Finavias nätverksaffärsverksamhet.

De utvalda avtalsbolagen är Kuopion Taksiykköset och Mevenä Oy för Kuopio flygplats och Tatsilla Oy för Tammerfors-Birkala flygplats. Avtalsbolagen ser bland annat till att det alltid finns taxibilar tillgängliga på flygplatsen när det finns reguljära flygningar.

Ändringar i taxiarrangemangen

När avtalen träder i kraft i februari ändras även taxiarrangemangen framför terminalen.

En separat körfil reserveras för avtalsbolagens bilar framför terminalens huvudentré.

Övriga taxibilar kommer att dirigeras till en annan fil. På Kuopio flygplats finns även ett eget väntområde för förbeställda taxibilar.

Val av avtalsbolag

Finavia ordnade ett öppet anbudsförfarande som gällde användningen av taxifilerna på flygplatserna i Kuopio och Tammerfors-Birkala. Kriteriet var bland annat förmågan att tillhandahålla en viss servicenivå.

Finavia konkurrensutsatte inte taxibilarnas kundpriser, taxibolagen ansvarar själva för prissättningen.

Passagerarna kommer även framöver att fritt kunna välja vilket taxibolag de vill använda.