Ohita navigaatio

Suomeen voi saapua kaikista maista ilman koronarajoituksia 1.7. alkaen

Artikkeli julkaistu
30.06.2022 klo 14:15
Matkustaja katsoo puhelinta lentotietotaulun edessä.
Matkustus
Väliaikainen tartuntatautilaki päättyy 30. kesäkuuta 2022, jolloin koronapandemian aiheuttamat maahantulorajoitukset poistuvat. Suomeen voi matkustaa normaaleja maahantulovaatimuksia noudattaen 1. heinäkuuta alkaen.

Suomeen saapuvilta matkustajilta ei enää edellytetä koronarokotus- tai -testitodistuksia eikä rajanylityspaikoilla tehdä koronatestejä.

Rajavartiolaitos tarkastaa EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta matkustajilta tavanomaiset matkustusasiakirjat eli passit ja tarvittaessa viisumit kuten aiemminkin. Lisää tietoa passintarkastuksesta saat sivuiltamme.

EU- ja Schengen-maita koskevat maahantulorajoitukset purettiin jo vuoden 2022 alussa. Nyt tapahtuva muutos vapauttaa matkustamisen myös kolmansista maista.

Lentotarjonta palautumassa ennalleen

Lentoliikenne Finavian lentoasemilla on palautunut vauhdikkaasti kevään ja alkukesän aikana. Lentoyhtiöt ovat käynnistäneet lennot uudelleen tuttuihin kohteisiin ja avanneet myös uusia yhteyksiä.

Finavian lentoasemilta on suoria lentoja yli 130 kohteeseen ympäri maailmaa. Katso kesän jättilistasta, minne voisit lähteä matkalle.