Hoppa över navigering

Man kan resa till Finland från alla länder utan coronabegränsningar från och med den 1 juli

Article published
30.06.2022 kl 14:15
Matkustaja katsoo puhelinta lentotietotaulun edessä.
Resa
Den temporära lagen om smittsamma sjukdomar upphör den 30 juni 2022, då de inresebegränsningar som coronapandemin medfört slopas. Man kan resa till Finland med iakttagande av normala inresekrav från och med den 1 juli.

Passagerare som anländer till Finland förutsätts inte längre ha intyg över coronavaccination eller intyg över coronatest och vid gränsövergångsställena görs inga coronatester.

Gränsbevakningsväsendet kontrollerar på samma sätt som tidigare sedvanliga resehandlingar, dvs. pass och vid behov visum, för passagerare som anländer från länder utanför EU- och Schengenområdet. Mer information om passkontrollen finns på vår webbplats.

Inresebegränsningarna för EU- och Schengenländerna avskaffades redan i början av 2022. Den förändring som nu sker kommer också att avreglera resor från tredjeländer.

Flygutbudet håller på att återställas

Flygtrafiken på Finavias flygplatser har återhämtat sig snabbt under våren och försommaren. Flygbolagen har återupptagit flygningarna till bekanta destinationer och har också öppnat nya förbindelser.

Finavias flygplatser har direkta flygningar till över 130 destinationer runt om i världen. Se i sommarens jättelista vart du kan resa.