Ohita navigaatio

Finavian lentolistaus kesälle: Paljon uusia reittejä - mukana kiinnostavia Amerikan ja Aasian kohteita

Artikkeli julkaistu
05.04.2022 klo 08:52
Kaksi ihmistä pitää toisiaan kädestä kiinni lentoaseman lähtöaulassa
Matkustus
Lentoyhteydet ovat pandemian jäljiltä palautumassa sekä Helsinki-Vantaalle että alueellisille lentokentille. Finavian lentoasemilta on kesällä suoria lentoja yhteensä yli 130 kohteeseen.

- Kesäksi on luvassa sekä aivan uusia kohteita että lentoja tuttuihin kaupunkeihin ja etelän rannoille. Tarjolla on lukuisia Euroopan ja Amerikan kohteita kiehtovaa Aasiaa unohtamatta. Matkustajilla on jälleen varaa valita, minne lähteä lomalle, kertoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Suoria lentoja Finavian lentoasemilta on eri puolille maailmaa yli 130 kohteeseen. Vuoren mukaan esimerkiksi kesäkuussa Helsinki-Vantaan kiitoteiltä nousee liki 200 lentoa päivässä.

Finnair lentää Helsinki-Vantaalta kesäkaudella lähes 70:ään Euroopan kohteeseen sekä useita kaukoreittejä, joukossa uutuudet Dallasiin ja Seattleen. Muita kohteita Yhdysvalloissa ovat tutut Los Angeles, New York ja Chicago. Aasiassa Finnair lentää Bangkokiin, Delhiin, Hongkongiin, Tokioon, Shanghaihin, Souliin, Singaporeen ja uutuuskohde Mumbaihin.

Norwegian avaa Helsinki-Vantaan tukikohtansa uudelleen ja lentää kesällä 27 kohteeseen. Norwegianilla pääsee muun muassa Kreetalle Haniaan, Kyprokselle Larnakaan, Espanjaan Palma de Mallorcalle, Etelä-Ranskaan Nizzaan ja Kroatiaan Splitiin.

Helsinki-Vantaan tulokas, lentoyhtiö Ryanair aloittaa suorat lennot neljään kohteeseen: Espanjaan Alicanteen ja Barcelonaan, Italiaan Venetsiaan ja Kroatiaan Zadariin. Pegasus Airlines puolestaan avaa uuden reitin Istanbulin Sabiha Gokcen lentokentälle, joka sijaitsee Turkissa Aasian puolella. Yhtiö jatkaa myös lentojaan Turkin Antalyaan.

Helsinki-Vantaalle ovat palaamassa myös muun muassa Icelandair, Czech Airlines, Sun Express, joiden myötä voi matkustaa suorilla lennoilla Reykjavikiin, Prahaan, Izmiriin ja Antalyaan. Myös lentoyhtiö Vueling aloittaa lennot uudelleen Barcelonaan ja Agean Airlines Ateenaan. Blue Air jatkaa lentämistä Helsingistä Romanian Bukarestiin ja Easyjet Berliiniin.

Myös alueellisilta lentoasemilta on hyvät kesäyhteydet useisiin lomakohteisiin.

- Omalta kotikentältä pääsee kätevästi lentomatkalle Keski- ja Etelä-Eurooppaan. Varsinkin Tampere-Pirkkalan, Turun ja Rovaniemen alueilla asuvien kannattaa hyödyntää sujuvia yhteyksiä, Vuori vinkkaa.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta pääsee tuttuun tapaan Ryanairin siivin Lontooseen. Air Baltic aloittaa lennot Espanjaan Malagaan, Saksaan Frankfurtiin ja Müncheniin, Kreikan saaristoon Rodokselle sekä Osloon ja Kööpenhaminaan. Lisäksi yhtiö on myös lisännyt Riikan-vuorojaan. SAS puolestaan lentää Tampere-Pirkkalasta Tukholmaan.

Air Baltic jatkaa Riikan-lentojaan myös Turun lentoasemalta. Wizz Air lentää Turusta Puolan Gdanskiin ja Makedonian Skopjeen. Yhtiön reittisuunnitelmat kattavat myös Turun ja Rooman väliset lennot myöhemmin tänä vuonna.

- Osa lentoyhtiöistä on jo paljastanut tulevia suunnitelmaankin. Esimerkiksi Ryanair aikoo talvella lentää Rovaniemelle Dublinista, Brysselistä ja Lontoosta, kertoo Vuori.