Ohita navigaatio

Terminaali 1:n turvatarkastus avoinna kello 3.00–10.30

Artikkeli julkaistu
07.06.2022 klo 14:54
Arkistointipäiväys
A passenger walking with luggage
Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastus terminaali 1:ssä (T1) on 14.–20. kesäkuuta 2022 alkaen avoinna joka päivä kello 3.00–10.30. Muihin aikoihin Norwegianin, Lufthansan ja SAS:n asiakkaita pyydetään käyttämään terminaali 2:n (T2) turvatarkastusta.

Norwegianin, Lufthansan ja SAS:n iltalennoilla lähteviä matkustajia pyydetään lähtöselvityksen ja matkatavaroiden luovutuksen jälkeen siirtymään terminaali 2:n (T2) turvatarkastukseen. T1:n turvatarkastus on kiinni kello 10.30 alkaen.

T2:n turvatarkastuksessa on käytössä uutta laiteteknologiaa, jonka ansiosta asiakkaiden palvelu ja matkatavaroiden läpivalaisu sujuvat aikaisempaa nopeammin. T2:n turvatarkastus on avoinna kellon ympäri.

Kesäkuussa ajoissa lentoasemalle: varaudu ruuhkiin

Kesäkuussa sekä T2:sta että T1:stä lähteviä matkustajia pyydetään saapumaan lentoasemalle ajoissa, sillä liikkeellä on runsaasti lomamatkustajia.

Aikaa on hyvä varata riittävästi lähtöselvitykseen, matkatavaroiden jättöön ja turvatarkastukseen, jotta ehtii rauhassa siirtymään lähtöportille. Erittäin tärkeää on, että matkustajat noudattavat lentoyhtiön antamia lähtöselvitysohjeita ja -aikoja.

Palvelualoja vaivaa maailmanlaajuinen henkilöstövaje, mikä näkyy myös lentokentillä. Helsinki-Vantaalla turvatarkastuksen jonotusajat ovat pahimmillaan olleet noin 30–45 minuuttia, joten Keski-Euroopan kaltaisista usean tunnin mittaisista jonoista ei kuitenkaan ole kyse.

Kaikki lennot lähtevät ja saapuvat yhden terminaalin kautta 21.6. alkaen

Helsinki-Vantaalla siirrytään yhden terminaalin toimintamalliin 21. kesäkuuta 2022 alkaen. T1 ja T2 jäävät historiaan, ja kaikki lennot lähtevät ja saapuvat uuden laajennusosan kautta.

Tänä keväänä T1:stä T2:een on jo muuttanut kymmenen lentoyhtiötä T2:een. T1:ssä toimivat enää Norwegian, Lufthansa ja SAS.

Uutiseen päivitetty 13.6. klo 18:41 T1 turvatarkastuksen aukioloajat

Matkustus