Ohita navigaatio

Tule kesäkuussa ajoissa Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
31.05.2022 klo 10:32
Arkistointipäiväys
Kaksi matkustajaa kävelee lentoasemalla
Matkustus
Kesälomat käynnistyvät, ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tiedossa paljon matkustajia. Pyydämme varaamaan riittävästi aikaa lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden jättöön sekä varautumaan jonoihin.

Ajoissa on hyvä tulla sekä ulkomaan- että kotimaanlennolle ja varsinkin, jos lento lähtee aamulla kello 58 tai iltapäivällä kello 1418. Ruuhkaa on erityisesti viikonloppuisin.

Terminaali 1:n turvatarkastuspiste palvelee kesäkuussa supistetuin aukioloajoin. Terminaali 1:n turvatarkastuksen ollessa kiinni, Lufthansan, SAS:n ja Norwegianin matkustajia pyydetään siirtymään terminaali 2:n turvatarkastuspisteelle lähtöselvityksen ja matkatavaran jätön jälkeen.

Pakkaa matkatavarat oikein

Sujuvoitat matkustamista, kun pakkaat matkatavarat oikein jo kotona. Tarkista ohjeistamme, mitä voit ottaa mukaan käsimatkatavaraan ja mitä ruumalaukkuun.

Varaa pysäköinti ennakkoon

Varaa pysäköinti ennakkoon, jolloin säästät pysäköintikuluissa ja varmistat paikan haluamallesi pysäköintialueelle.

Hyödynnä ennakkovaraajan kesätarjous ja pysäköi uuteen P2-halliin edullisesti. Tarjoushinta 88 euroa/viikko on voimassa 4. kesäkuuta – 14. elokuuta.

Tuletko matkustajia vastaan lentoasemalle?

Jos tulet noutamaan matkustajia, pysäköi autosi pikaparkkiin. Se sijaitsee saapuvien lentojen tasolla aivan ulko-oven edustalla. Toinen vaihtoehto on ajaa sisälle P1 Premium ja P2 -pysäköintitaloon, josta on hissiyhteys suoraan tuloaulaan.

Helsinki-Vantaalla on vain yksi terminaali 21.6. alkaen

Helsinki-Vantaan lentoasemalla siirrytään yhden terminaalin toimintamalliin 21. kesäkuuta alkaen, jolloin kaikki lennot keskitetään yhteen terminaalin. Terminaalit 1 ja 2 jäävät historiaan.

Pyydämme matkustajia, saattajia ja vastaanottajia tarkistamaan lennon terminaalitiedot sekä lähtö- ja tuloajat verkkosivuiltamme jo ennen lentoasemalle tuloa.

Päivitetty 7.6.: Terminaali 1:n turvatarkastuksen hetkellistä sulkemista maananaina 6.6. koskeva tieto on poistettu.

Lue lisää:

Kulkuyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Turvatarkastus

Lasten lentoasema - Little Airport

Ravintolat ja palvelut Helsinki-Vantaalla