Ohita navigaatio

Ennuste: Hyvin voimakas lumisade ja märkä lumi voivat vaikuttaa lentoihin 18.-19.2.2023

Artikkeli julkaistu
17.02.2023 klo 15:19
Arkistointipäiväys
Yöaikaan otettu kuva kiitotievaloista ja kunnossapitokalustosta.
Matkustus
Sääennusteen mukaan Etelä-Suomeen saapuu hyvin voimakas lumisade viikonloppuna 18.–19. helmikuuta 2023. Se voi vaikuttaa Helsinki-Vantaan, Turun ja Tampere-Pirkkalan lentoliikenteeseen.

–Finavia on varautunut haastaviin sääolosuhteisiin yhdessä lentoasemalla toimimien yritysten kanssa. Viiveitä voi silti tulla, jos kiitoteiden käyttökapasiteettia joudutaan sääolosuhteiden tai heikon näkyvyyden vuoksi pienentämään, Helsinki-Vantaan kiitotie- ja asematasotoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta arvioi.

Tällä kertaa lumisaderintama tuo mukanaan märkää lunta. Sen puhdistaminen kiitotieltä, asematasolta ja lentokoneiden siiviltä on hidasta.

Lunta on luvassa myös muille Pohjois-Euroopan kentille, joten myös saapuvat lennot voivat myöhästyä ja vaikuttaa edelleen koko rotaatioon eli myös Helsinki-Vantaalta lähtevien lentojen aikatauluihin.

Pyydämme matkustajia varautumaan aikataulumuutoksiin sekä seuraamaan oman lentoyhtiön ohjeita ja tiedotusta. Lentoyhtiöt vastaavat myös matkatavaroita koskeviin tiedusteluihin.

Finavia vastaa kiitoteiden ja asematason liukkauden torjunnasta, lentoyhtiöt lentokoneiden jäänpoistosta ja moottoreiden sulattamisesta sekä lennonjohto saapuvan ja lähtevän lentoliikenteen mahdollisista kiitotierajoituksista.

– Lentoliikenteen turvallisuudesta ei tingitä missään tilanteessa. Huolellinen ja turvallinen toiminta on lentoliikenteen selkäranka, johon osallistuvat kaikki lentoasemalla toimivat yritykset ja toimijat.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot. Muiden Finavian lentoasemien lentotiedot saa valitsemalla kyseisen lentoaseman sivun.

Lue myös

Puheenvuoro: Finavian lentoasemien lumiosaaminen on monen lentokenttätoimijan saumatonta yhteistyötä

Viisi faktaa: Näin ukkonen, tuuli, lumipyry, sumu ja jäinen keli vaikuttavat lentämiseen

Miksi lentokoneet laskeutuvat varakentälle tai tekevät yllättävän välilaskun? | Finavia