Ohita navigaatio

Finavia jatkaa Kuopion lentoaseman liikennealueiden perusparannusta – ei vaikutuksia lentoliikenteelle

Artikkeli julkaistu
10.02.2023 klo 11:27
Kiitotie ja taivas, jossa aurinko paistaa pilvien takaa.
Vastuullisuus
Lentoasemayhtiö Finavia investoi tänä vuonna viisi miljoonaa euroa Kuopion lentoaseman perusparannukseen. Finavia peruskorjaa hulevesiviemäröintiä ja remontoi rullaustiet E ja F. Lisäksi Finavia jatkaa viime vuonna alkaneita sähköverkon uusimistöitä. Remontilla ei ole vaikutusta lentoliikenteeseen.

Työt Kuopion lentoasemalla alkavat toukokuussa ja valmistuvat syyskuun alkuun mennessä. Kuopion lentoasema pysyy avoinna, ja liikennöinti on mahdollista koko remontin ajan.

‒Hienoa, että pääsemme jatkamaan suunnitelmien mukaan projekteja, jotka ovat tärkeitä sekä sujuvalle lentoliikenteelle että lentoasemaympäristölle, sanoo Kuopion lentoasemapäällikkö Raija Niskanen Finaviasta.

Kuopion rullausteiden perusparannus on osa elinkaarikorjauksia, joiden ansiosta lentoliikennealueen käyttöikä pitenee ja lentojen palvelutaso voidaan säilyttää. Finavia kunnostaa myös hulevesijärjestelmää, mikä edesauttaa ympäristön hyvinvointia ja vähentää entisestään nykyisen lentotoiminnan vaikutuksia ympäristöön.

Kuopion lentoaseman liikennealueiden peruskorjausprojektin toteutus aloitettiin kesällä 2022, jolloin muun muassa rullaustien valojärjestelmä uusittiin. Finavia investoi viime vuonna Kuopion lentoaseman infran kunnostamiseen 2,7 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tehtävän parannustyöt ovat osa liikennealueiden peruskorjausta. Kuopion lentoaseman kiitotien perusparannustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2024.

Lue lisää

Finavian ympäristöinvestoinnit liki 10 miljoonaa euroa vuonna 2023

Finavia tavoittelee hiilipäästöjensä vähentämistä lähelle nollaa

Tilastot: Finavian lentoasemilla 15,4 miljoonaa matkustajaa vuonna 2022