Hoppa över navigering

Finavia fortsätter ombyggnaden av trafikområdena på Kuopio flygplats – ingen påverkan på flygtrafiken

Article published
10.02.2023 kl 11:27
Kiitotie ja taivas, jossa aurinko paistaa pilvien takaa.
Ansvar
Flygplatsbolaget Finavia investerar i år fem miljoner euro i ombyggnaden av Kuopio flygplats. Finavia renoverar dagvattendräneringen och rullbanorna E och F samt fortsätter renoveringen av elnätet som inleddes i fjol. Renoveringsarbetet kommer inte att påverka flygtrafiken.

Arbetet på Kuopio flygplats inleds i maj och färdigställs senast i början av september. Flygplatsen kommer att vara öppen och trafikering är möjlig under hela ombyggnaden.

– Det är fint att vi nu kan fortsätta med projekt som är viktiga för både smidig flygtrafik och flygplatsmiljön, säger Raija Niskanen, Finavias flygplatschef i Kuopio.

Ombyggnaden av rullbanorna i Kuopio är en del av livscykelreparationerna som förlänger flygtrafikområdets livslängd och upprätthåller flygets servicenivå. Finavia renoverar också dagvattensystemet, vilket bidrar till miljöns välbefinnande och minskar den nuvarande flygverksamhetens miljöverkningar ytterligare.

Renoveringen av trafikområdena på Kuopio flygplats inleddes på sommaren 2022, då bland annat rullbanans belysningssystem ersattes. Förra året investerade Finavia 2,7 miljoner euro i renoveringen av Kuopio flygplats infrastruktur. Förbättringarna som ska göras i år är en del av renoveringen av trafikområdena. Renoveringen av landningsbanan på Kuopio flygplats slutförs på hösten 2024.

Läs mer

Finavias miljöinvesteringar nästan 10 miljoner euro år 2023

Finavia strävar efter att minska sina koldioxidutsläpp till nästan noll

Statistik: 15,4 miljoner passagerare på Finavias flygplatser under 2022