Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaalla on hyvin vilkasta syyskuussa

Artikkeli julkaistu
31.08.2023 klo 13:03
Arkistointipäiväys
Kuvituskuva lentoaseman all gates -kyltistä ja ikkunoista.
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoasemalla on syyskuun aikana paljon matkustajia, joten lähtöselvitykseen, matkatavaranluovutukseen ja turvatarkastukseen kannattaa varata hieman tavallista enemmän aikaa. Lue vinkkimme sujuvaan matkaan.

Vilkkaina matkustuspäivinä ja erityisesti aamulla ja iltapäivällä odotusajat turvatarkastuksessa voivat olla hieman normaalia pidempiä. Teemme kaikkemme, jotta matkalle lähteminen olisi sujuvaa, ja pyydämme matkustajia huomioimaan matkustusta sujuvoittavat ohjeet.

Jos matkustat ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden kanssa, suosittelemme varaamaan tavallista enemmän aikaa lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden luovutukseen.

Pyörät, golf- ja hiihtovarusteet käsitellään erikoismatkatavarana. Varmista erikoismatkatavaraan liittyvät ohjeet lentoyhtiöltäsi. Helsinki-Vantaan lähtöaulassa on erillinen lähtöselvitystiski erikoismatkatavaroille.

Jos matkustat käsimatkatavaroiden kanssa, suosittelemme tekemään lähtöselvityksen lennolle ennakkoon. Näin voit siirtyä suoraan turvatarkastukseen, kun saavut lentoasemalle.

Voit sujuvoittaa turvatarkastusta seuraamalla Finavian verkkosivuilta löytyviä Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastusohjeita.

Valmistaudu lentomatkaasi jo kotona

Kun pakkaat matkatavaroitasi, voit tarkistaa Finavian pakkausohjeista, mitä voi pakata käsimatkatavaroihin ja mitä ruumaan.

Voit lisäksi varata pysäköintisi ennakkoon, jotta saat parkkipaikan haluamaltasi pysäköintialueelta parhaaseen hintaan. Esimerkiksi P2-pysäköintitaloon mahtuvat korkeammat ajoneuvot ja sieltä on suora hissiyhteys terminaaliin.

Tilaa myös lentosi tiedot ja tietoa lähtöporttisi lähellä olevista palveluista sähköpostiisi. Tutustu Finavian MyFlight -palveluun.

Päivitetty 6.9.2023 kello 15.30.